IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьори на Ford се наредиха на опашка за адаптери за зарядни Tesla

Производителят на устройството не може да смогне с доставките

Собствениците на Ford Mustang Mach-E и F-150 Lightning се сблъскаха със забавяне при получаването на адаптери за зарядни станции на Tesla. През март Ford обяви, че ще предлага безплатни адаптери за електрическите си модели, което предизвика голямо вълнение и доведе до бъг в системата за поръчки.


Tesla Supercharger


Адаптерите вече се доставят на собствениците, но процесът е по-бавен от очакваното. Според Detroit Free Press доставчикът не е в състояние да се справи с голямото търсене. Говорителят на Ford - Марти Гънсбърг, потвърди, че доставките са ограничени и тези, които все още не са получили своите адаптери, са в списък на чакащи и получават известия по имейл.

Въпреки проблемите с доставките, продажбите на Mustang Mach-E са впечатляващи. През март моделът показа рекордни продажби, а от началото на годината броят им се е увеличил с 88 процента, достигайки 18 737 автомобила. Това прави Mustang Mach-E вторият най-продаван електрически SUV след Tesla Model Y.

Адаптерите ще позволят на собствениците на Ford EV да се възползват от бързите зарядни станции на Tesla - Supercharger, повече от удвоявайки броя на точките за зареждане, налични в цялата страна. През лятото, когато много хора отиват на дълги пътувания, тези адаптери ще бъдат особено полезни.

Въпреки това, поради голямата му популярност, сега можете да получите адаптер само след дълго чакане. В момента има около 150 000 души, които се борят за безплатния адаптер, а тези в края на опашката ще трябва да почакат.


0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 4 дни )
    За да има Ренесанс, първо трябва да има упадък. А такъв при петрола няма! Нито като горива, нито като източник като суровина за пластмасите от които са произведение телефончето ти, рутера ти, полиестерните ти дрешки и пластмасовата тарелка в която след малко ще си изядеш баничката + бозата от пластмасова бутилка ...
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 4 дни )
    Продажби на електрически автомобили ФОРД в Щатите - 2020 - 3 (ТРИ), 2021 - 27140бр, 2022 - 61575 бр, 2023 - 72608 бр, до края на май 2024 - 37200 бр. Айй, страшна опашка, цял Китай не може да смогне да направи адаптери. И като сложим, че тук таме продават и някой хибрид ... аз очаквам Третата Световна Война да е за адаптери за Форд за контактите на тесла ....
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    С две думи - шамар да е, аванта да е. Я да бяха им поискали 100 кинта...
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До 4 ( преди 5 дни )
    Я, дай абсолютните стойности на тези велики продажби, че да се посмеем в тази жега. Че наскоро имаше статия как ел. поделението на Форд губело по намсиколко десетки и стотици хиляди долара на всеки продаден автомобил тази година.
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До 3 ( преди 5 дни )
    И за какво им е на ford да рекламират зарядните на Тесла? Точно обратното е. Правят антиреклама на всички останали зарядни. Проблемът от предишната статия с липса на бързи зарядни станции и тяхната надежност, изчезва Като с магическа пръчка в момента в който можеш да ползваш зарядните на Тесла с преходник. Не случайно почти всички автомобилни марки преминаха към стандарта на Тесла за зарядни станции. От 2025 година фабрично ще се произвеждат с техен куплунг и няма да има нужда от преходници.
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До 3 ( преди 5 дни )
    Като гледам вярно Не върви бизнеса. Годишният ръст на продажби на електрически на ford е спаднал само на 88%. Дай боже всекиму такива спадове на продажбите, всяка следваща година да продават 88% повече от миналата.
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 дни )
    Реклама на зарядни на Тесла.Не върви нещо бизнеса и се чудят какво да продават.
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Продажбите на електромобили не трябваше ли да намаляват? Или аз нещо бъркам?