IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Популярен YouTuber потроши BMW M4 на „Нюрбургринг“

Катастрофата за пореден път показва колко блезопасни са съвременните коли (ВИДЕО)

Михаил Чарудин е добре познат сред феновете на автомобилите, тъй като има собствен канал в YouTube, чието съдържание основно е насочено върху шофирането на „Нюрбургринг“. Самият той живее близо да пистата и я познава отлично, но, както всички знаем, нещата зад волана не винаги вървят по план.


катастрофа


Това се случва и с Чарудин, който катастрофира с BMW M4 на негов приятел, който е и фен на канала му. Колата не е серийна, така че няма как вината да бъде хвърлена върху която и да е било нейна част или система. Чарудин обаче твърди, че точно преди инцидента ефективността на спирачките е изчезнала напълно.

„Свидетели на катастрофата твърдят, че колата губи компресия и спирачките отказват точно на завоя „Лисича дупка“ (Fox Hole), на който се ударихме“, обяснява Чарудин в публикация в социалните мрежи. И допълва, че се е ударил в предпазните огради с около 130 км/ч.



Сблъсъкът изстрелва колата нагоре, преди предпазната релса да закачи задната част на автомобила и да го свали обратно на земята. Щетите са катастрофални, като капакът, бронята, калниците и предните колела са разбити. Предното стъкло е натрошено, а на покрива има голяма вдлъбнатина. Като по чудо Чарудин и неговият спътник излизат от колата без големи наранявания, а само с леки охлузвания и порязвания. Прегледът в болница показва, че двамата не са пострадали сериозно-

Във видео, описващо ситуацията, двама предлагат колата на BMW M, за да може инженерите на спортното подразделение да я прегледат внимателно и да открият евентуална повреда. Независимо от отговора на баварците, Чарудин обещава, че ще осигури на своя фен и приятел нов автомобил, отново M4. Той стартира кампания на GoFundMe, за да направи заместващата кола не само толкова добра, колкото тази, но дори и по-бърза.

Катастрофи с подобни резултати са показател за това колко добро е оборудването, осигуряващо безопасността на автомобилите в наши дни. Със сигурност тук важна роля играе и предпазният парапет на „Нюрбургринг“, който смекчи удара.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Илиян ( преди 1 ден )
    Важното е, че са добре и няма сериозни наранявания. Сега си представете, ако това беше електрически автомобил - щяха да са като пиле на грил!
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Вдругиден ще я срещнем на някой автовоз посока Полша, и после обратно в муджихистан- неразличима от нова
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Чичо Кольо ( преди 3 дни )
    Чичо Кольо го следи Миша. Добър шофьор в, също така добър youtuber. А подобно нещо пак с БМВ му се случи преди 2 години и пак направи колата, дори с подобрения и я даде на собственика му. Както казва самия Миша, от нещо лошо да направим нещо по-добро. Та, все пак това е част от работата му и такава катастрофа + проект за възстановяване на кола ще му докара още повече зрители. Умен е човека. Браво
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 3 дни )
    А ти си пилот от формула 1 сигурно и затова коментираш кой е пишман и кой не... Като не си гледал клипчето, или не си го разбрал, не коментирай, защото на колата и отказват спирачките.
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Тоя *** печели стотици хиляди от ютуб, сега щял да кара потребителите плащат чрез GoFundMe за това какъв пишман шофьор е.
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    "... колко блезопасни са ...", Петре, а ти за пореден път доказваш, че си неграмотен!