IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Футболна легенда продава първото Ferrari 250 GT California Spider

Михаел Балак се надява да получи 14,5 млн евро за колата, от която са произведени само 53 бройки

Михаел Балак не успя да стане световен или европейски шампион с националния отбор на Германия, но пък спечели първенството и купата на страната с отбора на „Байерн“. Той също така е шампион и носител на купата на Англия с „Челси“, а на 3 пъти беше обявен за футболист на година на Германия.


Ferrari 250 GT California Spider


Освен с много успехи на терена футболната легенда може да се похвали и с това, че е собственик на първото Ferrari 250 GT SWB California Spider. Демонстрационната кола от фабриката в Маранело е показана на автомобилното изложение в Женена през 1960 г. След това тя сменя няколко собственика, а преди 16 години е закупена от Балак, докато играе за „Челси“.

Сега колата е обявена за продажба на търг, организиран от аукционната къща RM Sotheby's. Оттам потвърдиха, че става въпрос за първи произведен екземпляр от Ferrari 250 GT SWB California Spider, като разкриха, че за 60 години автомобилът е имал само 5 собственика, като трима от тях са притежавали колата дълго време.


Ferrari 250 GT California Spider


Още от самото началото обявено за продажба на Ferrari на Михаел Балак е оборудвано със състезателен двигател Tipo 168 (3,0-литров V12 с 280 к.с.), покрити фарове и подвижен твърд покрив. Колата разполага с удостоверение от Червената книга на “Ferrari Classiche”, в което са потвърждава, че всичко по нея е оригинално.

От този модел са произведени едва 53 бройки, като повечето от тях са собственост на колекционери или други знаменитости. Наскоро актьорът Крис Евънс се сдоби с такъв автомобил, като не се разкрива колко е платил за него. Първата бройка обаче със сигурност ще е много по-скъпа, като от RM Sotheby's обявиха, че очакват да получат между 14,5 и 16,5 млн евро за колата.


Още снимки на обявения за продажба автомобил - вижте в галерията:


0 от 500