IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Никой не иска много рядко Lamborghini

Един от деветте произведени роудстъра Veneno се продава неуспешно от 2 години

Един от най-редките модели на Lamborghini - вторият от само девет роудстъра Veneno, се продава на търг на онлайн-аукциона SBX Cars. Цената на колата не е уточнена, но дилърството на VIP Motors в Дубай се опитва да продаде същото това Veneno от 2022 г.


Lamborghini Veneno

По-рано дилърът оцени автомобила, който е изграден на базата на Aventador, на 9,5 милиона долара. Този екземпляр е произведен през 2015 г. Подобно на другите Veneno, той получава персонализиран екстериорен и вътрешен дизайн с матово черен цвят, комбиниран с ярки зелени акценти.

Роудстърът е оборудван с 6,5-литров V12, който при този модел развива 750 к.с. Veneno Roadster може да ускори до 100 км/ч за 2,9 секунди с максимална скорост от 355 км/ч.


Lamborghini Veneno


Суперколата е сменяла собствениците си два пъти, като според продавача един от собствениците на това Veneno е бил член на кралското семейство на Саудитска Арабия.

През 2020 г. същото Veneno беше предложено на аукциона RM Sotheby's, като беше оценено на между 4,5 и 5,5 милиона евро, но не се продаде. Тогава пробегът му е бил 450 км, но сега той е 1778 км.


Още снимки на суперколата - вижте в галерията:


0 от 500