IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я първата електрическа кола на Alpine

Спортният модел A290 използва базата на бъдещото Renault 5

Запознайте се с първия изцяло електрически модел на Alpine - A290. Този компактен хечбек с ретро дизайн е базиран на платформата на новото електрическо Renault 5, но получава значително по-добри характеристики.


Alpine A290


Alpine A290 се предлага в две версии - с мощност 180 и 220 к.с. Моделът с 220 к.с ускорява до 100 км/ч за 6,4 секунди. И двете версии са оборудвани с батерия с капацитет 52 кВт/ч батерия, осигуряваща до 380 км пробег. Възможно е бързо зареждане с мощност до 100 kW.

Електрическият Alpine A290 не е просто подобрена версия на Renault 5. Той има по-широка следа, спортни амортисьори и спирачки Brembo. Добавени са и различни режими на шофиране, включително персонализиран.


Alpine A290


Екстериорът на A290 се отличава с агресивен дизайн с уникални фарове и разширени калници. Вътре има спортен волан, нови спортни седалки и преработени карти на вратите. Предлага се и специална версия Premiere Edition, чийто тираж е ограничен на 1955 бройки, за да отбележи годината на основаване на Alpine.

A290 разполага с 10,1-инчов екран на информационно-развлекателната система и 10,25-инчов цифров инструментален панел. Освен това Alpine Telemetrics предоставя данни за G-силите, температурата на двигателя, гумите и спирачките, както и времената на обиколка на пистата.


Още снимки на електрическия хот-хеч - вижте в галерията:


Цената на Alpine A290 все още не е обявена, но се очаква електрическият спортен автомобил да бъде значително по-скъп от базовата версия на Renault 5.


0 от 500