IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda пусна уникален симулационен център за тестване на автомобили

Съоръжението позволява проверка на функциалността на новите коли в екстремни условия

Skoda Auto откри иновационния симулатор в Центъра за емисии и моделиране в Млада Болеслав. След инвестиция от почти 22 милиона евро, лабораторията ще засили собствените възможности на производителя по отношение на техническото развитие.


Skoda


Съвременните технологии позволяват точно моделиране на широк спектър от климатични условия, което позволява комплексни тестове, които симулират реални условия. Новият симулационен център е едно от най-модерните съоръжения от този вид в Европа.

„Откриването на новия симулационен център е значителна стъпка напред в автомобилното развитие и потвърждава водещата позиция на Skoda Auto в еволюцията и тестването на системи за задвижване и контрол на температурата.

Значението на новия симулационен център и център за емисии ще продължи да расте както по отношение на гарантирането на качеството на нашите серийни автомобили, така и за създаването на високоефективни силови агрегати и системи на бъдещето “, казва Йоханес Нефт, член на борда на Skoda Auto за техническо развитие .

Новият симулационен център позволява да тестване функционалността на автомобила при екстремни натоварвания, както и виртуални изчисления при различни условия на шофиране, осигурявайки висока променливост на тестовете в различни климатични среди.

По време на тестовете устройството издържа на температури от -7 до +50 °C. В допълнение, съоръжението може да симулира условия от 10 до 95% относителна влажност на въздуха (от решаващо значение за региони като Индия), излагане на слънчева светлина и планинско шофиране на надморска височина до 5 500 метра над морското равнище.

Лабораторията разполага и с модерен ролков динамометър за превозни средства с мощност до 300 kW, способен да симулира съпротивление при шофиране със скорост до 265 км/ч. Освен това центърът е оборудван със сложна въздуховодна система, система за анализ на емисии и високоскоростна зарядна станция за електромобили с капацитет до 400 kW.

Възможността за комбиниране на тези технологии позволява сложни тестове, които точно повтарят реални операции с висока точност на резултатите. Извършвайки до 850 теста годишно, Симулационният център значително разширява възможностите за разработване на нови технически решения.


0 от 500