IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Wagoneer S получи 600 коня

Първият електромобил на марката за Северна Америка е оценен на 72 000 долара

Jeep продава Avenger - малка електрическа кола, в Европа от няколко години, а сега пуска първия си EV за пазара в САЩ. Той се казва Wagoneer S и представлява луксозен SUV с 600 конски сили, чиято цента стартира от 71 995 долара.


Jeep Wagoneer S


Wagoneer S е второто превозно средство на STLA-Large платформата на Stellantis след новия Dodge Charger. Той използва батерия с капацитет 100,5-kWh, която според Jeep ще осигури пробег от над 480 км. Компанията не предоставя скорост на зареждане в киловати, но е известно, че Charger може да зарежда до 350 kW, така че вероятно Wagoneer S ще бъде един от най-бързо зареждащите се електрически SUV модели.

Wagoneer S е много различно изглеждащ SUV от пълноразмерния Wagoneer, като е и с по-малки размери. Всъщност на дължина той отстъпва дори на Grand Cherokee (къса база), но пък е най-добре изглеждащият Jeep досега. Формата му помага за намаляване на коефициента на съпротивление до 0,29, което е най-добрият резултат за модела на марката.


Jeep Wagoneer S


От Jeep определят интериора на електрическия модел като „технологичен фестивал“ и рекламират „45 инча използваемо екранно пространство“, разделено между клъстер от измервателни уреди, основен дисплей за информация и развлечения, дисплей за управление на климатика и дисплей за пътниците. Версията Launch Edition също така получава стандартна звукова система McIntosh с 19 високоговорителя.

Стандартно Wagoneer S Launch Edition получава два електромотора за задвижване на всички колела, но има изключване за предния мотор за повишаване на ефективността. Мощността е 600 к.с. и 836 Нм въртят момент, като от Jeep посочват, че Wagoneer S ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди. Това го прави по-бърз дори от стария Jeep Grand Cherokee Trackhawk със 707 к.с.


Jeep Wagoneer S


Електрическия SUV получава режими на шофиране за сняг и пясък, въпреки че няма регулируемо въздушно окачване, което е налично при Grand Cherokee и Wagoneer. В оборудването влизат всички най-нови стандартни системи за безопасност, а Jeep включва и домашно зарядно устройство от ниво 2.

Цените на модела засега стартират от 72 000 долара, но се окачва на пазара да се появи и по-достъпен вариант.


Още снимки на първия електрически Jeep за Северна Америка - вижте в галерията:


0 от 500