IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac представи нов електрически SUV за Европа

Optiq има два електрически мотора и максимален пробег от 480 км

Cadillac представи нови електрически SUV, който освен в САЩ ще се продава и в Европа, а също така и в Китай. Моделът на премиум-марката на General Motors се казва Optiq, като засега липсват размерите и цените, но пък са известни технически данни и оборудването.


Cadillac Optiq


Каросерията на Cadillac Optiq, чийто продажби в Европа стартират до края на годината, прави впечатления с „L“-образни предни светлини и особено изразената вертикална част. В същото време задните светлинни клъстери са пречупени на две - едната част е интегрирана в колоните, а другата отстрани на задната врата.

На външен вид Optiq си е класически SUV с успореден на земята таван и скосено задно стъкло, придаващо динамика на каросерията. Страните са извити и имат прибиращи се дръжки на вратите, за да се подобри аеродинамиката.


Cadillac Optiq


Интериорът на Cadillac Optiq също е много подобен на този на най-новите модели на компанията с 33-инчов извит панел и висока резолюция, доминиращ на таблото, докато физическите бутони са намалени до минимум.

Електрическият SUV е базиран на платформата Ultium на General Motors, като първоначално ще се предлага във версия с два електрически мотора - по един на всяка ос, за общо 300 к.с. и 480 Нм на въртящия момент. Батерията е 85 kWh, като осигурява пробег от 480 км. Системата за бързо зареждане позволява възстановяване на 126 км за 10 минути.


Cadillac Optiq


За Optiq са достъпни различни системи, като например регенеративно спиране, чийто интензитет може да се регулира чрез лостчетата на волана, заедно с различни режими на шофиране - Tour, Sport, Snow/Ice и My Mode, за персонализиране на различните параметри.

Не липсват и асистенти, управляващи пакета Super Cruise, който стандартен с 3 години свързани услуги. За Европа обаче ще се чака „зелена светлина" от компетентните органи за неговото пускане.


Още снимки на новия SUV на Cadillac - вижте в галерията:


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ddfgf ( преди 3 месеца )
    Хаха 33 инча. Направо 3Д да ги правят кво си играят. Това е смешно аз в хола съм с 42 инча и ми идва малко в повече.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 3 месеца )
    Какъв е този немощен Кадилак, най - евтиния Model Y е с такава мощност?:)))
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Този ,,Optiq е класически SUV с успореден на земята таван и скосено задно стъкло, придаващо динамика на каросерията"- тай няма фарове а ,, L-образни предни светлини и особено изразената вертикална част" , няма стопове а ,,задните светлинни клъстери са пречупени на две - едната част е интегрирана в колоните, а другата отстрани на задната врата"! О боже, о боже, та това е страхотно, почти като на стар Форд Фокус!