IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan забрани движението на някои от старите си коли

От съображения за безопасност трябва да бъде спрян и модел на Infiniti

Японският автомобилен производител Nissan забрани използването на своите модели Sentra (2002-2006) и Pathfinder (2002-2004), както и на Infiniti QX4 (2002-2003от съображения за безопасност. В съобщението на компанията се посочва, че на изтегляне подлежат около 84 000 коли, продадени на американския пазар.


Nissan


Причината за сервизната акция са въздушни възглавници от Takata, която преди това беше най-големият доставчик на тези предпазни средства за редица водещи автомобилни производители. Оказва се обаче, че устройствата са опасни, като може да се активират, без да има нужда и да наранят шофьора и пътниците.

До момента при инциденти с въздушните възглавници Takata са загинали 27 души, а над 400 са ранени. Общият брой на изтеглените автомобили заради проблемните еърбези е 67 млн от над 10 различни производителя.

От Nissan и Infiniti съобщават, че собствениците на проблемните модели модели трябва да посетят официален сервиз, където въздушната възглавница ще бъде прегледана и при нужда ремонтирана.


0 от 500