IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още два легендарни модела отиват в историята

BMW Z4 и Toyota Supra ще бъдат спрени от производство през 2026

В началото на тази година се появиха слухове, че BMW планира да спре производството на модела Z4 след завършването на жизнения цикъл на текущата генерация. Сега тези твърдения се потвърждават от изданието Automobilwoche, което съобщава, че BMW Z4 и Toyota Supra ще бъдат премахнати от конвейера през 2026 г.


Toyota Supra


Самата новина за спирането на двата модела първоначално остана незабелязана, тъй като основна информация беше за проблемите, които изпитва завода на Magna Steyr в Австрия. Именно там се произвеждат двете спортни коли. Предприятието обаче ще трябва да освободи поне 500 служители заради спирането на производство на няколко модела, в това число BMW 5-Series, Jaguar E-Pace и I-Pace, както и Fisker Ocean.

От Toyota засега отказват да коментират бъдещето на Supra, като представител на производителя заяви единствено, че сътрудничеството с BMW е било успешно и в компанията обмислят вариант за бъдеще. Това вероятно означава, че Toyota може да продължи самостоятелно производството на Supra, въпреки че едва ли ще бъде оправдано от икономическа гледна точка.


BMW Z4


Факт е, че продажбите както на Supra, така и на BMW Z4 намаляват и завършването на производството им през 2026 г. е напълно логична стъпка.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Хаха бмвето красиво??? С тия опулени фарове прилича на нещо средно между форд фокус и тойота Ярис Крос, тоест нищо общо със спортен дизайн.Тойотата е по-красива, но пък прилича на сапунерка от 56-та година, нещо като Варшава 56-та, никакъв обзор. Тойота правеше красиви Супри преди.Както и красиви Селики.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    BMW несъмнено празнуват. Който един път е усетил на врата си воденичния камък, наречен японски инженер, после бяга надалеч.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    BMW спира да произвежда Тойоти :)
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Безсмислени автомобили. Няма пазар вече. Хората все повече търсят практични големи коли. БМВ-то поне е красиво. Тойотата е много е зле като дизайн.