IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser 300 получи версия „Дакар“

Всъдеходът отдава почит на успехите на марката в легендарното рали

Всъдеходът Toyota Land Cruiser 300 получи специална версия „Дакар“. Тя ще се казва Land Cruiser 10th Victory Edition, като е насочена най-вече към пазара на Обединените арабски емирства.


Toyota Land Cruiser


Причината за създаването на специалната версия са 10 последователни победи на модела в легендарното рали „Дакар“, но не в общото състезателно класиране, а в клас T2 за почти производствени SUV. Именно в тази категория Toyota Land Cruiser от различни поколения беше без конкуренция цяло десетилетие.

Запазвайки елементи като черна решетка, защитна плоча и калници, познати от версията Black Edition, новият вариант получава набор от черни и сиви стикери. Те украсяват страните и се простират до задната броня, отдавайки почит на спортното наследство на Toyota Land Cruiser.


Toyota Land Cruiser


Друга забележителна характеристика е комплектът черни, 18-цолови алуминиеви джанти с офроуд гуми, както и халки за теглене отпред. Въпреки наличието на спортна версия GR Sport в гамата, юбилейната модификация е създадена на базата на Black Edition.

За разлика от спечелилия рали „Дакар“ дизелов Land Cruiser GR Sport, версията 10th Victory Edition се предлага изключително с бензинов двигател - 3,5-литров V6 с турбокомпресор с 415 к.с. Той е съчетан с 10-степенна автоматична трансмисия и системата за задвижване на четирите колела на Toyota.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 седмици )
    Не е необходимо да си богат , всичко е в усещането и желанието да ползваш хубав и мощен автомобил. Колко да харчи - 100 до 200 лв отгоре на месец. С тия пари няма да обеднееш, ама ако си в тази кола всеки ден - кефа си кеф. Както казах стига да имаш вкус за живота и в частност за автомобилите.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Мхм бях забравил че само милионери пишат във форума. Със собствени бензиностанции ;)))
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Жоро ( преди 3 седмици )
    Какво градско, какво извънградско? Щом мислиш за разход карaй си малолитражката. Когато искаш да караш хубава голяма кола, разхода не е на дневен ред. Чиста физика , няма как кола два тона из пясъците да харчи малко. Колко ли харчат космическте ракети?
  • #1
    3 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    И 18/100 разход градско / извънградско, само за хора със специални портфейли ;)))