IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи впечатляващ роудстър

Концепцията Skytop препраща към моделите Z8 и 503 (ВИДЕО)

Езерото Комо в Италия всяка година е домакин на изложението Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Конкурсът за красота на исторически автомобили и мотоциклети се провежда от 1929 г. с 40-годишно прекъсване, като фокусът е основно върху исторически превозни средства.


BMW Concept Skytop


BMW е един от редовните участниците в изложението, като тази година баварците представиха концептуалния роудстър Skytop, чийто стил представлява препратка към моделите Z8 и 503. Няма информация дали този концепт ще се превърне в сериен модел, но това изглежда малко вероятно.

Концепцията има дълъг нос, характерна бъбрековидна решетка, тесни LED фарове, заострена броня и текстуриран преден капак. Също така внимание привличат тесните ленти от светлини, двете овални тръби на изпускателната система, интегрирани в бронята, и колела с форма на турбина в ретро стил.



Skytop прави впечатление със стилния си интериор със странични перки, напълно прибиращ се прозорец и тавани с кожа, които могат да се приберат в багажното отделение.

Под капака на концепцията е поставен 4,0-литровият туин турбо V8 двигател с 625 к.с. от BMW M8 Competition. Други подробности не се съобщават, но със сигурност моторът е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.


Още снимки на концепцията - вижте в галерията:


0 от 500