IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на „най-красивия всъдеход“ стартираха

Електрическият всъдеход на Иън Калъм беше оценен на 100 000 долара

Callum Skye е първият електрически автомобил на дизайнерската и инженерна фирма на емблематичния британски автомобилен дизайнер Иън Калъм. Компанията го нарича "най-красивото превозно средство за всички терени в света" и има всички основания за това.


Callum Skye


Представянето на четириместния електрически SUV се състоя през ноември миналата година. Влиянието на Jaguar F-Type и Aston Martin може е видно. По-специално, в гладките линии на каросерията, повдигната високо над земята. Skye има къс преден капак, който плавно преминава в силно наклонено предно стъкло, което от своя страна прелива в наклонената линия на покрива. Според авторите тя е свръхаеродинамична и с "максимални изтънченост и красота".

Целевата аудитория на електрическия спортен автомобил са хора, които търсят „екстремни приключения на пътя и извън него“. Callum Skye е по-малък от други офроуд електрически превозни средства като Rivian R1T, например.


Callum Skye


Общата дължина на кросоувъра е 4 047 мм, широчината - 1 900 мм. Теглото на автомобила е само 1 150 кг, което го прави един от най-леките електрически модели на пазара. Според производителя Skye ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Няма данни за силовите агрегати на всъдехода. Капацитетът на тяговата батерия е 42 kWh. Callum Skye може да измине до 274 км без зареждане. Батерията се зарежда от високоскоростен терминал за 10 минути.


Callum Skye


В салона има централен сензорен дисплей с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Таблото е проектирано с акцент върху функционалността. Отпред има две спортни седалки, а отзад подвижна пейка.

Задните места могат да се премахнат за допълнително място за багаж. Но, както се твърди, има достатъчно място за всичко необходимо в задната част на каросерията. По-специално за спортно и туристическо оборудване.


Callum Skye


Callum Skye планира да пусне няколко версии на електрическия автомобил. По-подробна информация за новия продукт, включително технически спецификации, ще се появи по-близо до началото на продажбите.

По предварителна информация серийната версия на електрическия SUV ще струва от 101 750 до 139 900 долара. Вече се приемат поръчки, като се очаква първите клиенти да получат автомобилите си още тази година.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Propov ( преди 3 седмици )
    Колата е за разбирачи и естети, затова няма да стане масова. 1100 кг ел. кола е нещо много специално. Това ще е страхотно за каране. Като за такава играчка, 100 хил. евро е доста добра цена. Хората с вкус и усет за приключения ще го оценят. ч
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Леле, богаташ да го закъса насред нивата заради свършила батерия, поне ще може да ползва велосипеда на обратно. За тези пари поне 500 км пробег да бяха осигурили.
  • #4
    16 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    100 000 долара за тва тия са изсукали ама яко
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Защо си мислиш, че човек, който ще си купи портфолио модела на Иън Калъм, наличен в ограничен тираж, дори ще си помисли за карYцата ЛК?
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Интересна концепция. Според мен няма да има успех на пазара тъй като не изпълнява никакви функции и липсва практичност. В най добрия случай може да се ползва за разходки на къси разстояния. При тази цена си е играчка за богати. Доста безсмислена при това. За сравнение новия Land Cruiser 250 базов струва 60000 $ и изпълнява всички функции. Има огромни възможности за тунинг като дори на стоково окачване събира 35 инча гуми.
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Има по красиви от това нещо