IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски гигант се готви да нахлуе в Европа с цяла гама SUV

Chery залага на две марки - Omoda и Jaecoo, и на три вида задвижване

Китайските автомобилни марки автомобили не са нещо ново за Европа, но някои от тях са по-агресивни при навлизането си на континента. Една от тях е гигантът Chery, който се фокусира върху европейските пазари с две първокласни марки Omoda и Jaecoo. Те ще предложат не само електрическите автомобили, но на бензинови и plug-in хибридни модели.


Китайски коли


Първите автомобили на Chery вече пристигнаха и се предлагат в Испания, Италия и Великобритания, а през следващите месеци пристигането на моделите на Omoda и Jaecoo се очаква и в Полша, Белгия, Гърция, Холандия, Франция и Германия. Има още една държава, в която китайците смятат, че ще постигнат сериозни успехи и това е Турция.

Всъщност, това ще бъде вторият опит на Chery да спечели турския пазар, след като първият - през 2006 г., се оказа неуспешен. Нещата обаче са се променили сериозно, защото през 2023 г. китайският производител е продал над 60 000 коли в Турция, като постига пазарен зял от 6,9%. Това се дължи основно на агресивната ценова политика, която превръща някои от модели - като Omoda 5, например, в хитове на пазара.


Какво готви Chery за пазарите в Европа (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500