fallback

Tesla излъга, че Cybertruck, теглещ Porsche, ще победи 911

Нов тест разкрива как се справя електрическият пикап в подобно състезание (ВИДЕО)

В края на миналата година Tesla пусна Cybertruck, като рекламира неговите способности по любопитен начин. Тогава главният изпълнителен директор Илон Мъск обяви, че Cybertruck, теглещ Porsche 911, е по-бърз в драг състезание на 1/4-миля от самото 911. Компанията дори пусна видео, с което да потвърди това твърдение, но нови доказателства разкриват, че в Tesla са излъгали.

Изданието MotorTrend се сдоби с частен частен Cybertruck и с Porsche 911 Carrera T, за да пресъздаде състезанието. Тъй като от Tesla така и не разкриха коя точно версия на 911 е използвана, екипът на изданието подходи много внимателно, като взе предвид не само мощността на автомобила, а също така скоростната кутия, както и теглото на двамата шофьори.

Бяха проведени общо 6 състезания на драг, като всяка завърши с победа на Porsche. Първият старт беше най-оспорван, като разликата беше 0,2 секунди, докато в последният разликата е 0,7 секунди. Тогава 911 постигна най-доброто време на 1/4-миля - 12,2 секунди, докато Cybertuck завърши за 12,9 секунди. А най-добрият резултат на електрическият пикап беше в първото и в четвъртото състезание - 12,7 секунди.

Видеото, публикувано от Tesla, показващо състезанието, беше силно критикувано, като най-проницателните зрители тогава разкриха, че надпреварата е на 1/8-миля. Производителят на електромобили обяви, че Cybertruck е завършил за 8,1 секунди срещу 8,2 секунди на Porsche 911.

fallback
  • #6
    До 3 ( преди 3 месеца )
    Сравняват точно ЕДНА динамична характеристика, така че не бързай със задоволството.
  • #5
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 1,кое му е впечатляващото,че на 400м. ще епърви,а на 1,3 километра ще е на 100 метра след Порше,а на 10 км ще е на 10 минути след него. Порше и да загуби в началото после скоростта му се покачва,и достига над 300,докато тролея ще окапе на 200 и ще се тътри на авариен режим останлите км докато накрая му секне токя и спер у шанеца.Тези драгове са *** като самите американци,безсмислени на 400 метра или на 1 километър.
  • #4
    Гостенино ( преди 3 месеца )
    Да не мислиш че това е случайна лъжа и не е предварително подготвен сценарий, като "случайното" счупване на стъклата на пикапа при предишното представяне? Лъжа или не, светът продължава да говори за пикапа и да го сравнява с porsche. Дали е една-две десети преди porsche или след porsche при положение че така или иначе дърпа porsche на ремарке, има ли някакво значение? Поредната безплатна реклама на Тесла за тези които са пропуснали представянето.
  • #3
    VAYK ( преди 3 месеца )
    Повече от впечатляващо е! А Порше са производител на коли с ДВГ....тааа ера отмира! Показателен е факта, че вече сравняват динамични характеристики на пикапи по 3 т. с поршета :)))))))))
  • #2
    Гост ( преди 3 месеца )
    Лъжлив Илон му стана навик да лъже.
  • #1
    Какво проверяват? ( преди 3 месеца )
    "Видеото, публикувано от Tesla, показващо състезанието, беше силно критикувано, като най-проницателните зрители тогава разкриха, че надпреварата е на 1/8-миля. Производителят на електромобили обяви, че Cybertruck е завършил за 8,1 секунди срещу 8,2 секунди на Porsche 911." След като клипа на производителя и времето са за 1/8 миля, тези какво са проверявали на на 1/4 миля? Да бяха проверили на 1/2 миля или направо на цяла миля? Пикап да вземе старта на porsche дори на 1/8 си е впечатляващо.
fallback
Последни