IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen изненада с обновен Arteon с... TDI

Новият двигател е достъпен само за версията Shooting Brake

Още през миналата година Volkswagen обяви, че модели, които се произвеждат в малък тираж, нямат бъдеще и ще отпаднат от гамата на марката. Сред тях е и Arteon, който постепенно напусна някои от пазарите в Европа. Затова е и изненада, че германският производител представи обновена версия на модела, като на всичко отгоре тя е оборудвана с дизелов двигател.


VW Arteon


Всъщност, Volkswagen вече спря производството на седана, но на някои пазари в Европа все още се предлага версията Shooting Brake. Тя явно ще продължи съществуването си още известно време, като ще се продава едновременно с „братчето“ си VW Passat и ще се конкурира с BMW 3-Series, Mercedes-Benz C-Class, Peugeot 508, Skoda Superb и Volvo V60.

Както стана дума, по-голямата изненада е, че Arteon получава дизелов двигател. Това е 2.0 TDI със 193 к.с., който заменя предишния вариант с 200 к.с. Моторът е съчетан със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител DSG и системата за задвижване на четирите колела 4Motion. По данни на производителя новият Volkswagen Arteon 2.0 TDI SCR 4Motion DSG Shooting Brake, моделна година 2024, развива максимален въртящ момент от 400 Нм, между 1750 и 3250 об/мин.


VW Arteon


Тази комбинация позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди и достигане на максимална скорост от 230 км/ч. Производителят посочва и комбиниран разход на гориво е от 5,9 л/100 км.

Новият вариант на Volkswagen Arteon вече е достъпен за германските потребители с две нива на оборудване - Elegance и спортен R-Line. Цените им започват съответно от 59 050 евро и 59 815 евро.


0 от 500