IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гуардиола се оказа ужасен шофьор, потрошил е 4 коли в Манчестър

Футболният треньор е сипал бензин на дизелов Range Rover и е съсипал сребристо Bentley

Пеп Гуардиола е безспорно брилянтен футболен треньор, но има славата на ужасен шофьор. Четвъртата поредна титла на „Манчестър Сити“ го изстреля още по-нагоре в историята на английския футбол. И никой не му пука, че за това време испанецът успя да потроши 4 коли.

 
Гуардиола, коли

Пеп имаше страхотна кариера като играч в Барселона, а после в Италия. После стана мениджър на каталунците и на „Байерн“ и от 2016 година е в „Сити“. Според изчисленията единственият треньор, печелил два требъла (Шампионска лига, вътрешно първенство и национална купа), има състояние от около 120 милиона евро. Сигурно то е скочило след титлата в неделя, тъй като Гуардиола има и бонуси освен годишната заплата от почти 23 милиона евро при „гражданите“. Плюс няколко рекламни договора.
 
В новия документален филм на BBC „Пеп Гуардиола: Преследване на съвършенството“ се разглежда бляскавия живот на мениджъра (далеч от терена) заедно със съпругата Кристина и трите им деца. Въпреки че кара страхотни коли, треньорът не е от страхотните шофьори. Дори напротим - откакто той е поел „Сити“ през февруари 2016 година е успял да потроши сребристо Bentley на стойност £200 000, Range Rover за £150 000, черен Mercedes GLE  £80 000) и Mini Cooper, струващ „само“ £30 000. Или дотук Гуардиола е съсипал автомобили за 480 000 паунда, което прави над 560 000 евро. Но в света на неговите пари сумата изглежда смешно.

 
Гуардиола,коли

Източник казва във филма: „Пеп е брилянтен в много неща, но шофирането не изглежда едно от тях, той се бори постоянно с пътищата в Манчестър и имаше няколко премеждия“. Лошото шофиране на каталунеца е описано още по време на дните му в Барселона, ако прочетем книгата на Лу Мартин и Пол Балус -  „Градът на Пеп: Създаването на суперотбор“. 

„От дните си в Барселона той има репутация на калпав шофьор и това е четвъртата му кола, която притежава, откакто дойде в Манчестър“, пишат те, „Външните му огледала не оцеляват дълго. Той също успя да напълни дизелов Range Rover с бензин и да осакати сребристо Bentley“.
 
 
Гуардиола, коли


Но на Гуардиола едва ли му дреме много. Той си пада много повече по колекциите от вина и скъпи часовници. Мениджърът на английския шампион не жали пари и за скъпи имоти, като има две огромни къщи в Манчестър и в Барселона. Пеп е маниак и на тема мода, като за гардероба се грижи предимно съпругата му.
 
 

0 от 500