IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Футболни звезди, шампион по бокс и актьори от Холивуд инвестират във F1

Renault Group се раздели с 24% от отбора на Alpine срещу 200 милиона евро

През юни Renault Group обяви, че е продала 24% дял от отбора си във Формула 1 - Alpine F1, на група инвеститори срещу сумата от 200 млн евро. Това стана, след като отборът беше оценен на 900 млн евро.


Alpine F1


Консорциумът се състои от компаниите Other Capital, RedBird Capital Partners и Maximum Efforts Investments. Последната е собственост на актьорите Райън Рейнолдс и Роб МакЕлхени, които притежават и футболния клуб „Рексъм“. Сред инвеститорите е и още една холивудска знаменитост - Майкъл Б. Джордан.

Сега от Other Capital разкриват кои големи спортни звезди са участвали в покупката на тима от формула 1. Сред тях са шампионът по голф Рори Макилрой, бившият световен шампион в тежка по бокс Антъни Джошуа, както и бившият футболист на „Валенсия", „Челси“ и „Манчестър Юн" - Хуан Мата. Една от звездите на „Ливърпул" - Трент Александър-Арнолд, също участва заедно с брат си Тейлър.

„Имах възможността на посетя няколко състезания от Формула 1 и атмосферата много ми хареса. Освен това имах възможността да видя отблизо колко впечатляващ е отборът на Alpine. Наясно съм колко важен е екипът в един спорт, така нашата цел е да помогнем за техните бъдещи успехи“, коментира футболистът.

Сред спонсорите на тима от Формула 1 са и две от най-големите имена в Националната футболина лига на САЩ - Патрик Махоумс и Травис Келси от „Канзас Сити Чийфс", който спечели два Супербоула в последните години.

„Добавянето на спортисти от такава величина ще засили партньорството на Other Capital с Alpine във Формула 1 и ще помогне на отбора да достигне до нови фенове по цял свят. Новите инвеститори ще помогнат за повишаване на глобалния опит на Alpine и допълнително ще допълнят приноса на Other Capital в области като медии, спонсорство, продажба на билети, хотелиерство, управление на търговски права, лицензиране и мърчандайзинг“, се казва още в изявлението на компанията.

0 от 500