IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ремонт на задна светлина на пикап излезе 21 000 долара

Това е около 1/4 от цената на електрическия Rivian R1T

Rivian R1T е надежден пикап с впечатляващи възможности. Такива обаче могат да бъдат и разходите за ремонт, свързани с елементарни повреди. Сред тях е счупена задна светлина, заради която собственикът търси ремонт в сертифициран сервиз. Крайната сметка е 21 149,16 долара, което надвишава цената на чисто нова Kia Soul!


Rivian светлини


Не е ясно как и къде точно е станал инцидентът, но задната част на автомобила е явно повредена. По-специално корпусът на светлинния елемент е счупен, има щети и по самата каросерия. Ясно е, че ремонтът няма да бъде съвсем евтин, като собственикът се е приготвил за сметка в размер на няколко хиляди долара.

В сервиза на производителя обаче го шокират с фактура за 21 149,16 долара. Документът, който е публикуван в Reddit, показва общо 94,1 часа работа при ставки между 120 и 195 долара на час. Само частите струват 4580.95 долара.


Rivian светлини


Собственикът смята, че високата цена се дължи на място, на което е ударен пикапа. Задните панели на R1T са същата част като предните врати. В този случай от сервиза са потвърдили на собственика, че са изрязали панела и след това са го заменили с нов. Очевидно завършването на такава мащабна работа не е нито лесно, нито евтино.

Така общата сума е около 1/4 цената на модела като нов в САЩ. Там електрическият пикап стартира от 71 000 долара, а топ-версиите с пълно оборудване достигат 90 000 долара.


0 от 500