IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обмисля конкурент на Toyota Land Cruiser

Германците са се отказали от идеята да разработят пикап, разкри шеф в компанията

BMW сложи край на идеята за пикап. Старши вицепрезидентът на BMW за управление на марката и продуктите Бернд Кьорбер каза в интервю за BMW Blog, че в гамата на марката няма да има луксозен пикап. Според него подобен модел не отговаря на имиджа на компанията, чиято задача е да създава автомобили-мечта. BMW обаче обмисля възможността за създаване на друг практичен автомобил - пълноценен SUV.
  
  
BMW пикап
  
    
Изявлението на Кербер противоречи на думите на шефа на BMW Design Домагой Дукец. Преди година той отбеляза, че BMW се ориентира в сегмента на луксозните пикапи. Сега, според твърдението на Кьорбер, BMW трябва да се разграничи, като прави само коли-мечта, така че марката е по-подходяща за нишови модели. Пикапът, който никога не е бил в производствената линия на баварците, не може да се нарече нишов.

Производителят обаче не изключва, че може да пусне конкурент на Land Rover Defender и Toyota Land Cruiser. Не говорим обаче за нов модел с разпространения напоследък „квадратен” дизайн. Според някои, все още непотвърдени информации, особено „брутални“ версии на съществуващи автомобили, като X3 или X5, може да видят бял свят.

Преди две години STEK Automotive показа пикап, базиран на спортния автомобил BMW M4. Самото BMW също е експериментирало с този тип каросерия повече от веднъж: през 2019-а група ученици от професионални училища на BMW Group направиха пикап от кросоувъра X7. А преди 13 години BMW пусна пикап на базата на M3 на Нюрбургринг, което се оказа първоаприлска шега.
  
   

 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Largo ( преди 2 дни )
    Кво се пенят от баварец комплексарец и без това електронните им *** не стават за нищо особенно зимата на сняг така, че много да не приказват а и плюс това само комплексари им карат каруците , вече масово са го разбрали хората , че *** и комплексар карат баварец комплексарец
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Джеймс ( преди 1 седмица )
    Двата бранда отдавна са в колаборация и разменят технологии. Ако БМВ решат, просто трябва да се вгледат в машините, които правеха през ВСВойна. Според мен като капитализация и Тойота и БМВ са най -големите и могат да си позволят почти всичко.
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Никакъв шанс. Германците не могат да правят такива автомобили. Единствено Мерцедес с тяхната G class се доближават до това което прави Toyota.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Еми те споделяха нещо ако не се лъжа с новата тойота супра. Но за да е конглокент точно на това не трябва да се троши.
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Sameman ( преди 1 седмица )
    BMW - Toyota Land Cruiser... Като за първи април новина!