IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните коли в Европа: Golf изпревари Model Y

BMW е най-бързо растящата марка тази година и излиза пред Peugeot, Renault и Ford

Пазарът на нови автомобили в Европа се е увеличил с 4.8% на годишна база, показват данни на консултантската компания DataForce за първата четвърт на 2024. През нея са регистрирани общо 3.375 милиона нови автомобила, като Volkswagen запазва първото си място при марките, с почти 80,000 бройки аванс пред втория Toyota. На трета позиция на Стария континент неочаквано излиза BMW: германският премиум производител има 77 912 продажби само през март и общо 195 311 от началото на годината, с което изпреварва не само основния си конкурент Mercedes, но дори и масови марки като Peugeot, Renault, Ford и Opel.
  
  
BMW 1 Series
BMW 1 Series е с най-голям принос за безпрецедентното трето място на баварците сред най-продаваните марки в Европа
  
   
Друг любопитен факт от статистиката е започналият отлив от Tesla. Макар през март Model Y да е най-продаваният автомобил на континента, от началото на годината марката има почти 7% спад в регистрациите. С още по-голям спад е Audi - 20% надолу през март, до голяма степен заради проблемите с доставките на един определен компонент, блокирали производството на V6 и V8 двигатели.

За сметка на това Renault отчита 6% ръст и се завръща в Топ 6 на континента. Продължава да расте и делът на китайските марки - от 3.9% през март 2023, до 4.3% през март 2024.
  
    
Най-продаваните нови коли в Европа (ГАЛЕРИЯ):


 
    

 

0 от 500
  • #37
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Правилно! ( преди 1 седмица )
    Всеки иска най-доброто, а то е германското, както винаги.
  • #36
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 седмица )
    Но луксозните стоки са Ролс Ройс, Бентли, а не БМВ и Мерцедес. Нали правиш разлика? Чанта за 10 000 евро е луксозна, а не такава от истинска кожа за 400 евро. И хората, които могат да си купят луксозни стоки, го правят. А не че средната класа се е втурнала да купува... Това е различно. Моите приятели в Германия слагат панелчета по терасата, за да спестят някое и друго евро. Като блоковете със сателитки, само че с панелчета.
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 седмица )
    Има Каско, но има и много разправии. И всеки месец, сумата дето ще ти я даде Каско-то отчита спадането на цената. Моля, Каско-то не е вездесъщо и е с цел да обогати компанията, а не поредния клиент. Само да подскажа, че Бъфет си прави парите, истинските, новите, от застрахователни компании. И инвестира тях в стойност. Без застраховки, щеше да е още милионер и малко милиардер... Инак има бум на луксозни стоки, а не стоки за средната класа.
  • #34
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 33 ( преди 1 седмица )
    Угаждаха си докъм началото на тази година. Последните месеци болшинството затягат коланите все повече. В САЩ, дори веригите за бързо хранене отчитат спад на клиентите си, защото и те вече са им скъпи.
  • #33
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 1 седмица )
    Хората поумняват и почват да си угаждат повече. Пандемията ги стресна и проумяха че един път се живее. Има бум на луксозните стоки. На запад много се шофира, всеки ден до работа и обратно над 50 км, над 1 час си в колата, често и висиш в задръстване. Всеки ден! Еми прекарай си това време добре - купи си БМВ. И хората го правят - факт.
  • #32
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До 31 ( преди 1 седмица )
    Седни си, единица за подсказване на антиелектриците. Те така и нямаше да се сетят защо е възможно тази седмица че и този месец фотоволтаиците да произведат повече от АЕЦ Козлодуй. Точно както цяла година не можаха да се сетят, че увеличаването на делът от 3 на 7 процента всъщност не е удвояване на производството, а спад на производството на останалите централи и намаляване на износа. Дори след като им подскажеш не се усещат, че е процент и мегаватчас не е едно и също.
  • #31
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хаха ( преди 1 седмица )
    И само да кажа, АЕЦа до края на юни работи, само един реактор!
  • #30
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До 25 ( преди 1 седмица )
    Само че тази есен нито ще има субсидии в Германия, нито ще има една камара хора в щатите които да отложат покупката от 2022 за 2023 заради по големите данъчни облекчения за електрички в САЩ. А както е тръгнало в САЩ скоро никакви данъчни облекчения няма да има. Процентите можеш да си ги сложиш точно в това което Голф натръти на Тесла. До края на годината нещата ще са много по-зле за Мъск и фенчетата му!
  • #29
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Лудорийкеее ( преди 1 седмица )
    Има едно нещо дето му викат Каско! Хората дето си купуват скъпи нови коли го ползват, и не само те! И не ти дреме какво ще се случи с колата ти! Сандеро се купува от същите хора които преди купуваха Голф и Фиеста, само че цените на този тип коли скочиха тройно, а доходите на т.н. средна класа в Европа скачат с по 2-5% на година!Просто средностатистическото семейство продължава да може да отдели 20 000 евро за кола, но за тази цена вече има само Дачия.Нито им харесва,нито е удобна,това могат.
  • #28
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 1 седмица )
    Мощност е джаул за секунда става само за топлене на вода сиреч за ел нагреватели и е неприложима за двг къдеъо истинската мерна еденица е конската сила.