IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте новия най-луксозен SUV в света

15 основни факта за Rolls-Royce Cullinan и Cullinan Black Badge, Series II

ГУДУУД, от нашия пратеник. Най-продаваният модел на Rolls-Royce е обновен за 2024 година. Компанията показа Cullinan Series II на ексклузивно събитие във фабриката си в Гудууд. Заедно с новия Cullinan бе представен и Cullinan II Black Badge - по-драматичната и младежки ориентирана самоличност на големия SUV.
  
   
Rolls-Royce Cullinan Series II
  
     
Cullinan, първият SUV на британската марка, дебютира през 2018 след дълги години на разработване и тестване в реални условия. Задачата пред конструкторите му бе да създадат автомобил с висока проходимост, способен да се справи и с най-враждебната среда на планетата, и в същото време да носи характерния за марката безукорен комфорт. За броени години Cullinan успя да смъкне средната възраст на клиентите на Rolls-Royce от 56 в началото на 2010 до малко над 40 години. През 2023 това бе и най-търсеният автомобил на британците, с над година и половина листа на чакащите. Онези клиенти, които са поръчали първата серия на Cullinan и очакват доставка, ще получат направо обновения вариант.


15 факта за новия Rolls-Royce Culluinan (ГАЛЕРИЯ):


 
    

 

0 от 500