IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи поглед към новия Volkswagen T-Roc

Кросоувърът на Volkswagen ще смени поколенията догодина

Дизайнерите на испанското издание Motor.es създадоха рендер изображение на новата генерация на най-продавания Volkswagen. Ще припомним, че T-Roc е компактен кросоувър. Първото му поколение се появи през 2017 година (повече от 1 милион кросоувъра T-Roc бяха продадени в света за шест години). Оттогава този кросоувър е актуализиран няколко пъти и сега достига до своето ново поколение.


VW T-Roc


Новият Volkswagen T-Roc е базиран на платформата MQB. Това означава, че ще има хибридни версии. В момента модела не разполага с хибридни силови трактове. И между другото това ще е последният T-Roc с двигател с вътрешно горене. Следващото поколение на модела ще бъде изцяло електрически автомобил. поне според сегашните планове на марката, но както се вижда нещата могат и да тръгнат в обратна посока.

Съдейки по изображението и шпионските снимки, които се появиха в мрежата преди няколко месеца, новото поколение на Volkswagen T-Roc ще запази спортния си дизайн, но ще получи нова решетка, нови брони, нови фарове, както и нови задни светлини и колела. По-специално, предната и задната част ще изглеждат подобни на дизайна на новия кросоувър Volkswagen Tiguan.

Що се отнася до интериора, той също ще претърпи големи промени. Ще има например нов инструментален панел, нов голям сензорен екран на мултимедийната система, който пак ще е подобен на този от Tiguan. Ще има и нови технологии като при Tiguan и Golf, включително системи за подпомагане на водача и активна безопасност.

Линията от двигатели ще включва модернизирани бензинови и дизелови двигатели с "лека" хибридна технология. Има неофициална информация, че ще има и версия хибрид PHEV (батерията се зарежда от контакта) с предно и 4х4 задвижване 4MOTION и с автоматична скоростна кутия DSG.

Volkswagen ще започне да продава новото поколение на Volkswagen T-Roc през 2025 година. Иновацията може да дебютира през септември 2024-а на някое от автомобилните изложения. Все още не е известно колко ще струва тази новост.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    hdhdhd ( преди 1 седмица )
    т.е. това ще бъде лоу кост Тигуан.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Никола ( преди 1 седмица )
    ПО ДОБРЕ ДАЧИЯ И ТО 2 БРОЯ
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    "повече от 1 милион кросоувъра T-Roc бяха продадени в света за шест години" - 0.9 милиона бяха продадени в Германия, Северна Европа и Швейцария, защото на тези коли данъците им бяха нищожни, псрямо всичко останало. Това е причината за успеха им. Това е и причината, да имам джипове с 4 цилиндъра двигатели! Или 1L кола с турбо и 130 к.с. ... ужас! Защое цялата тази пародия! Нали все мерки, все намаляме емисии с по 50% 3-4 години. Че то не ни ли се размина вече! Мърсим 10 пъти по-малко от 1980-та