IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Geely представи SUV с космически технологии

Концепцията Starship ще се превърне в сериен модел догодина

Китайският производител Geely представи своя нов флагмански SUV с plug-in хибридно задвижване (PHEV) на автомобилното изложение в Пекин. Концепцията, наречена Galaxy Starship, дава представа как ще изглежда новият модел, когато бъде пуснат в продажба догодина. При излизането си на пазара, моделът вероятно ще се казва Geely Galaxy L9. Когато марката Galaxy беше представена миналата година, беше заявено, че ще тя ще пусне четири PHEV модела през следващите две години - L5, L6, L7 и L9.


Galaxy Starship


Концептуалният SUV с дължина над 5 метра се отличава с врати, чиято долна част се отваря срещу посоката на движение, докато остъклените зони отгоре са като крило на чайка. Тази функция почти сигурно няма да бъде използвана за производствения модел, но други дизайнерски характеристики могат да се видят на L9.

Предната страна на Galaxy Starship е затворена и има матричен дизайн, подобен на този, който се вижда при Galaxy E8. Отстрани линиите на каросерията са прави, има скрити дръжки на вратите, както и колела с много впечатляващ триъгълен вид. Те са предвидени за минимално съпротивление, но е трудно да се повярва, че ще стигнат до серийно производство.


Galaxy Starship


Вътре в кабината нещата стават доста научно-фантастични с неща като седалка, която се накланя до легнало положение. Има и екосистема с изкуствен интелект, която включва неща като холографска проекция и персонализирано изображение. Всичко това се управлява от чип Qualcomm Snapdragon 8295, управляващ собствено разработената от Geely операционна система. Това позволява интеграция на като смартфони с изкуствен интелект, дронове и смарт очила.

Концепцията също дебютира с редица технологични елементи, които скоро трябва да започнат да си проправят път към серийните автомобили Galaxy. Първо, Galaxy Starship се движи на новата платформа GEA (Geely Electric Architecture). Тя е производна на архитектурата SEA (Sustainable Experience Architecture) на Geely, която се използва в основата на различни продукти на Geely Group от 2021 г. насам. GEA може да се използва за чисто електрически автомобили, както и за такива с ДВГ, служещ като удължител на пробега.


Galaxy Starship


Концепцията Starship се задвижва от PHEV, използващ следващото поколение система Thor (NordThor) на Geely. Тя включва двигател с най-високата в света топлинна ефективност от 46% и се твърди, че може да осигури комбиниран пробег от над 2000 км по китайския цикъл CLTC с разход на гориво под 3,0 л/100 км.


0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До шнура ( преди 2 седмици )
    Къде ти е произведен телевизора? Телефона? Лаптопа и другата електроника в дома ти? Китайците са по-напред в производството на електроника както от китайците така и от японците дори. Надежността на бъдещите автомобили ще зависи повече от електрониката, отколкото от механиката. Да не говорим за софтуера.
  • #4
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Шнур ( преди 2 седмици )
    Китайските коли заляха целия свят, но стоят по пристанищата и нямат продажби щото никой не ги купува. Аз лично китайска, руска или турска кола няма да си купя никога ако ще и да са наполовина по евтини от другите.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Дърпат защото бачкат и не са деграданти и тепърва ще се развиват.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    motofen ( преди 2 седмици )
    А в Мото Пфое, в разговор за 1 минута, без нещо да си питал, само да си си гледал, и от обявена 149 000 лв. за премиум е- автомобилът им, свалят 30 000 лв. И пак, няма продажби. Нормално!
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    motofen ( преди 2 седмици )
    Много напреднаха китайците, вадят коли до 800 км. чисто е-, до 2000 км. смес, по 800 к. с., срещу 42 000 долара!