IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Брад Пит плати 400 000 долара за нацистки мотоциклет

Zündapp KS750 бил използван в битката за Крит, за толкова години се счупила само една част

Легендарният актьор Брад Пит е известен не само с любовта си към хубавите жени, но и към редките коли. Направо е луд, а като се добави и богатата му банкова сметка, едва ли за американеца има недостъпен автомобил (красавица със сигурност).
 
 
Брад Пит


Последното попълнение в колекцията на Брад Пит е много рядък мотоциклет Zündapp KS750 от нацистката ера, който всъщност е играл активна роля във военните действия на остров Крит през през 1941 година. Сухопътните сили на Хитлер използват предимно BMW R75, но високопоставените нацисти карат Zündapp KS750 . И двата мотоциклета (с характерната "кошница" отстрани) са практични, надеждни, проходими извън пътя и имат задна скорост.

Но защо Zündapp KS750 би струвал луди пари? Първата причина  е рядкостта на този модел . Според оценки на експерти – има не повече от 500 бройки от  „майката" Zündapp KS750 във вида от Втората световна война. За сравнение от BMW R75 са оцелели към 16 000 екземляра.

 
нацистки мотор, Брад Пит

KS750  e бил каран от високопоставени нацисти

Смята се, че Zündapp е конструирал KS750 по лична поръчка на Ернст Рьом (близък приятел на Хитлер и създетал на шурмоваците от СА, после застрелян в подозрение за преврат срещу Фюрера). Той не доживява появата на мотора в армията през 1937 г. Нацистките генерали дори смятат въпросния модел за по-добър като конструкцията и от R75, който се появява през 1940 г.

 
БМВ, нациисти

BMW R75

Zündapp KS750, въпреки обема си, е универсален мотоциклет, който можеше да вози войници и тяхното оборудване с общо тегло от 500 kg. При това го прави с лекота върху всякаква повърхност с максимална скорост от 100 km/ч на разстояния над 300 км! Всъщност, той се смятаза толкова добър и надежден, че BMW R75 копира много механични части от Zündapp KS750. При нужда дори могат да бъдат сменени от едната на друга марка.

Брад Пит е платил 400 000 долара за този рядък нацистки мотоциклет. Въпросният Zündapp KS750 бил използван в Гърция и по-специално в битката за Крит. Продавач е местен жител с име Янис, който го е притежавал през всичките тези години, твърди Daily Mirror. Мъжът обяснява пред британския вестник, че е продал редкия мотоциклет на популярния актьор след много настоятелни оферти на холивудската звезда.

Антиката, твърди Янис, е била в отлично състояние. Машината  разполага с цялото оборудване, използвано от нацистите (вероятно няма предвид картечници и други). И през всичките тези години Янис е трябвало да смени само една част! Забележително! Жителят на Крит хвърлил доста усилия, за да я намери на пазара, като накрая платил за нея цели 2000 евро.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тото ( преди 1 седмица )
    Баварски Моторни Заводи!!!!
  • #6
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Малко не е така ( преди 2 седмици )
    Не ми хареса нещо в публикацията ви и това е ,че казвате , че може да си купи всяка кола/мотор/машина т.е. и всяка жена, ами не е така. Ако малко помислите с главата си и осъзнаете ,че има и жени с достойнство, а не с ценоразпис ще се сетите, че достойнството й не струва някаква сума пари. Особено като го знаем какъв промит мозък е и какъв сектант е (мозъчно болен), поклонник на ложи без право на мнение и личен живот. Айде да си говориме малко истината. Кой иска да си легне с такъв ???? Честно!?
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Как дават пари
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    ами платил го е, не го откраднал...
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    и кво като е брат пи ( преди 2 седмици )
    Да плаща !
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Мога само да кажа: Браво на Янис! А дали тоя мотор от тия редки 500 това един Господ /и Брад Пит/ знае!!
  • #1
    37 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 2 седмици )
    Глупаво е постоянното повторение на "нацистки", понеже и VW е с начало по времето на управлението на Национал Социалистическата Работническа Партия на Германия! Значи ли, че са "нацистки" автомобили?! Продукт на германската инженерна мисъл!