IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мотоциклетист, вдигнал 278 км/ч на пътя, влиза в затвора

Безразсъдният шофьор излъчи изпълнението си на живо в интернет (ВИДЕО)

Американецът Рендън Дицман, водещ на YouTube-канала Gixxer Brah, беше осъден на 14 дни затвор за каране за последното си изпълнение, при което с мотоциклет измина разстоянието от Колорадо Спринг до Денвър (112 км) за 20 минути. Във видеото, което самият той публикува онлайн, се вижда как скоростомерът показва 278 км/ч. И това е в момент, в който Дицман намалява скоростта, за да избегне колите, движещи се в същата посока.


мотоциклетист


Изпълнението на Рендън беше предавано на живо в канала му, като е наблюдавано от много хора. Някои от тях са се свързали с полицията, която започва издирване на мотоциклетиста. В крайна сметка той е открит в Тексас, откъдето през февруари е екстрадиран в Колорадо и са му повдигнати редица обвинения, след които превишаване на скоростта, безразсъдно шофиране, застрашаване живота на други участници в движението и шофиране без регистрационни табели.

Дицман обаче се призна за виновен единствено за превишаване на скоростта. Той ще прекара две седмици зад решетките и е глобен с 300 долара. Отделно от това ще трябва да плати около 2000 долара разходи по екстрадицията му от Тексас до Колорадо, като остава и без лиценз за управление на една година.



Финансовата санкция едва ли ще бъде проблем за американеца, който продава тениски със собствена снимка на своя уебсайт. Сега абонатите и феновете му могат да си купят и фланелка с надпис „Най-търсеният от Колорадо“, която струва 42 долара. Освен това, след публикуването на видеото, броят на абонатите на канала Gixxer Brah се е увеличил с 25 000, което ще му донесе още приходи.

.

0 от 500