IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пенсионер отмъсти след 36 години за счупен двигател

Заради палеж на 4 автомобила го заплашват 48 години затвор

За необичаен случай на отмъщение с умишлен палеж заради автомобил съобщава The Washington Post и то с давност… 36 години! През 1986-а пенсионираният 79-годишен сега американец Дюи Фредрик купува от автокъща O'Daniel във Форт Уейн, Индиана автомобил Jeep, но колата се оказала с дефектен двигател. Продавачът обаче отказал да компенсира купувача или да поеме ремонта. Така провокирал 43-годишния тогава Фредрик, който таил 36 години намерението си за отмъщение.

 

auto1

 

Всъщност още тогава недоволният Дюи направил нещо, но то е твърде безобидно на фона на сегашните му действия. Излял супер лепило в ключалките на вратите на няколко коли на паркинга на О’Даниел. Но това явно му се е сторило твърде малко и сега решил наказанието да е по-жестоко.

Така сега, след 36 години, през нощта Дюи Фредрик пристигнал в автокъщата със своя пикап Chevy S-10 от 2002 г. и пъхнал горяща факла в резервоара на Jeep Compass. Колата изгоряла за минути, но се запалват и още две - GMC Acadia и Jeep Grand Cherokee. Агресорът обаче отишъл на друг паркинг на същия търговец, срязал покрива на кабриолет Pontiac и отново пуснал огън. Изгоряло е купето на автомобила, а общо щетите са за 84 000 долара.

Както пише The Washington Post, пет президентски администрации се смениха в страната, откакто Фредрик е купил този джип, избухнаха войни в Афганистан, Ирак и Украйна, новите технологии навлязоха в широка употреба - интернет, социални медии, смартфони, автомобилите също станаха по-умни. Но през всичко това време гневът на Фредрик не угасва.

Той е заснет от камери и след това е арестуван и обвинен за палежа на 4 автомобила, за което го грози затвор от 48 години затвор, ако бъде признат за виновен.

 

 

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    чакал е 36 години за да му лепнат 48 години. Евала
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Отмъстител ( преди 1 година )
    Браво!!!
  • #8
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Перко ( преди 1 година )
    Какъв е смисълът сега? Оня, който му е отказал замяна отдавна е умрял. Подобни дементни *** да се осъждат на каторжен труд.
  • #7
    12 rate up comment 2 rate down comment
    До номер 3 ( преди 1 година )
    До коментар 3: На подобни хора като теб, винаги пожелавам най доброто, а именно да ти се случи същото :).Ако се замислите за какво е чакал толкова години, да не е луд на млади години да влезне е затвора, сега на 80 години едва ли му пука къде ще гледа телевизия по цял ден.
  • #6
    35 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 1 година )
    Това съм си го мислил и аз. Като издртея и нямам вече нищо за губене, защо да не си върна на хората/институциите, които са ми пречили в живота...
  • #5
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Cobra ( преди 1 година )
    Малко е позакъснял с отмъщението човекът. 36 години е минала давност. Тогава е трябвало да пали.
  • #4
    44 rate up comment 2 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    Човекът е с принцип: Бог прощава, аз не! На него, хубаво ли му е било, когато са го взели на таш през 1986г.?! Удри!
  • #3
    36 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    аз ако съм съдия със съдебно решение ще задължа дядото да унищожи сградата на дилърството до последния автомабил
  • #2
    38 rate up comment 2 rate down comment
    до 1 ( преди 1 година )
    Даже и тогава не се знае дали ще ги получи. При нас при сходни присъди не се сумират, ами се взема най-високата. Онези от наглите, вместо да получат по няколко от по 10-11 години, получиха само най-високата от тях.....тотална малоумщина.
  • #1
    62 rate up comment 3 rate down comment
    жалко, но факт ( преди 1 година )
    В България трябва да убиеш няколко души за да заслужиш същата присъда като за палежа на 4 коли