IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдят шофьор на Tesla, убил на автопилот моторист

Гледах телефона и се доверих на техниката, оправдава се водачът на Model S

Нови проблеми за Autopilot - системата за полуавтономно шофиране на Tesla. Новината е на агенция AP.

 
автопилот Тесла

При фатална катастрофа Tesla, която се свижела на работещ автопилот, се блъска с мотоциклетист. Уви, последният загива. Мястото на инцидента е на около 15 километра от Сиатъл, САЩ.

Шофьорът обяснил на щатската полиция , че е използвал автопилот и е гледал мобилния си телефон, докато колата се е движила. 56-годишният собственик на Tesla е арестуван по подозрение за убийство с автомобил. Мотоциклетистът е едва на 28 години и се казва Джефри Нисен.

Превозното средство, ударило жертвата, е Tesla Model S от 2022 г. Властите още не са проверили независимо дали автопилотът е бил използван по време на катастрофата. „Още не сме на този етап от разследването. Рано е“, каза капитанът от полицията на щата Вашингтон Деион Глоувър в сряда.

Смъртта идва само четири месеца, след като американските регулатори за автомобилна безопасност притиснаха Tesla да изтегли на практика повече от 2 милиона коли, за да добави система за предупреждение. Тя напомня на водачите да бъдат внимателни, когато използват автопилот.
 

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ууу ( преди 4 дни )
    тесла - убиици
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Факт е че Тесла преекспонираха способностите на асистентите за автономно шофиране - това не помага на недостатъчно интелигентните хора, а те не са малко.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    .. и като доказателство - дълго време навигациите като сбъркаш пътя, ти казваха да обърнеш (make a U turn) След като няколко инцидента с катастрофи, след като някоя са приели манвврата буквално вднага, промениха съобщението на ".. обърнете когато е възможно" (make U turn when possible).
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    5 - властите са издали сертификат, за да може Тесла да го прадава. А дали е истински "автопилот" или маректингов трик - е проблем на Тесла. Те го рекламираха и продаваха като такъв, те се хвалеха как може да се разсейваш. След като станаха няколко инцидента, тогава казаха.. абе всщност не било съвсем автопилот, а асистент! Еми сега да си сърбат попарата.. НО истината е, че човешката глупост е безкрайна.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    МитЕ,как ли ще изглеждаш в раирана пижама в пандиза?
  • #6
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Sdf ( преди 1 седмица )
    Не разбирам защо говорите глупости . Има общо взето няколко коли на различни компании които тестово могат да карат автономно. Дори най-новия FSD - технология , която е едва след версия 12.3.4 перфектна , казва че РЪЦЕТЕ НА ВОЛАНА. Няма технология, която казва - пилете си мейли , ние ще Ви закараме . Не и преди 8 август :))
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 1 седмица )
    Властите не са разрешили на компютъра да кара самостоятелно! Това е единственият факт. Относно катастрофата, стават и без автопилот ежедневно. Дори ако някога го завършат и сертифицират, не означава че е всемогъщ и ще избегне всичките катастрофи на света. Аз лично не бих му се доверил дори когато го завършат. Не бих качил децата си на роботакси да ги закара самостоятелно донякъде. Те няма да са деца докато го завършат, но това е съвсем отделен въпрос.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    3, стига си се плюнчил. Факт е че Тесла продават нещо, наречно "автопилот". Аз лично не бих се доверил, но има много които го взимат буквално и си мислят, че през това време спят, четат, е.. т. Не е един или 2 клипа в ЮТ където може да се види как няма никой на шоф място. След като компанията е получила сертификат, че това е автопилот, и стане инцидент (докато е включен) - значи комп носи отговрност. Това, че шофьора трябва и той да внимава е съвсем отделна тема.
  • #3
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 седмица )
    Има един единствен отговорен за безопасното движение на автомобила - шофьорът. Колко пъти да ти обяснявам, за да го разбереш? Питай още 100 пъти да не би да ти отговоря нещо различно? Това те прави изключително умен да питаш 100 пъти едно и също и изглеждаш в очите на хората все по-умен и по-умен, ВЯРВАЙ! Сега е време да попиташ защо автопилота още не е завършен за 368 път за да станеш още по-умен. Нали знаеш кои правят едно и също действие и всеки път очакват различен резултат?
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    1 - нито Тесла нито Мъск - те са недосегаеми и винаги прави.