IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдят шофьор на Tesla, убил на автопилот моторист

Гледах телефона и се доверих на техниката, оправдава се водачът на Model S

Нови проблеми за Autopilot - системата за полуавтономно шофиране на Tesla. Новината е на агенция AP.

 
автопилот Тесла

При фатална катастрофа Tesla, която се свижела на работещ автопилот, се блъска с мотоциклетист. Уви, последният загива. Мястото на инцидента е на около 15 километра от Сиатъл, САЩ.

Шофьорът обяснил на щатската полиция , че е използвал автопилот и е гледал мобилния си телефон, докато колата се е движила. 56-годишният собственик на Tesla е арестуван по подозрение за убийство с автомобил. Мотоциклетистът е едва на 28 години и се казва Джефри Нисен.

Превозното средство, ударило жертвата, е Tesla Model S от 2022 г. Властите още не са проверили независимо дали автопилотът е бил използван по време на катастрофата. „Още не сме на този етап от разследването. Рано е“, каза капитанът от полицията на щата Вашингтон Деион Глоувър в сряда.

Смъртта идва само четири месеца, след като американските регулатори за автомобилна безопасност притиснаха Tesla да изтегли на практика повече от 2 милиона коли, за да добави система за предупреждение. Тя напомня на водачите да бъдат внимателни, когато използват автопилот.
 

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    Къде си теслюююююю,защо така пак има катастрофа с участието на супер гига мега автопилот на Тесла.Автопилота ли ще излежи присъдата или Афрото?