IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus Plug-In Hybrid запази V8 и добави мощност

Версията SE получава електромотор, монтиран на трансмисията, и общо 800 к.с.

Lamborghini представи нова версия на най-продавания си модел Urus, която разчита на plug-in хибридно задвижване. Тя се казва SE, като е най-мощната и най-бързата в гамата на и без това впечатляващия супер SUV.


Lamborghini Urus SE


Въпреки че използването PHEV обикновено предполага двигател с намален обем, тук не е така. Италианците продължават да разчитат на 4,0-литровия туин-турбо V8, който вече е допълнен от електромотор. Разположен в осемстепенната автоматична скоростна кутия, той произвежда 192 к.с. и 482 Нм. Бензиновият двигател има 620 к.с. и 800 Нм, като комбинацията осигурява система мощност от 800 к.с. и 950 Нм.

В сравнение със стандартния Urus S, новият SE е с 0,1 секунди по-бърз при ускорение от 0 до 100 км/ч - 3,4 секунди. Така той отстъпва на версията Performante, която се нуждае от 3,3 секунди. Хибридният вариант развива максимална скорост от 312 км, което го прави по-бърз от вариантите само с ДВГ.


Lamborghini Urus SE


Urus SE идва с литиево-йонна батерия с капацитет 25,7 kWh, монтирана под пода на багажника, която е осигурява 60 км пробег само на електричество при максимална скорост от 130 км/ч. След това V8 двигателят се задейства автоматично. От Lamborghini твърдят, че вредните емисии при хибрида са с 80% по-малко в сравнение с чистия ДВГ.

С пускането на хибрида Lamborghini прави и някои други промени по своя супер SUV. Актуализираните матрични LED фарове вече имат подпис на дневни светлини, който се движи след опашка на бик (поне така твърдят италианците).


Lamborghini Urus SE


Има някои дискретни промени в предната част с дизайнерски елементи, извлечени от суперавтомобила Revuelto. Задната част очевидно следва Gallardo и увеличава притискащата сила с 35 процента в сравнение с Urus S.

Lambo ще продава електрифицирания SUV с нови 23-цолови джанти, като предлага над 100 опции за цвят на купето и 47 интериорни теми. Ако това не стига, има и програмата Ad Personam за еднократни компилации. Urus SE идва с чифт 12,3-инчови екрани и четири нови избираеми режима - EV Drive, Hybrid, Performance и Recharge. Те са в допълнение към обичайните Strada, Sport, Corsa, Neve, Sabbia и Terra.


Още снимки на новата топ-версия на Urus - вижте в галерията:


0 от 500