IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini разкри първото специално Revuelto

Суперколата е създадена като част от програмата Ad Personam

През пролетта на 2023 г. Lamborghini представи наследника на суперколата си Aventador. Новият флагман на марката получи името Revuelto и стана и първият сериен хибрид в история на италианския производител, като беше оборудван с V12 двигател и три електрически мотора.


Lamborghini Revuelto


Година по-късно като част от специално събитие, състояло се в Lamborghini Arena, компанията показа първия специален Revuelto, създаден от специалисти от подразделението отдел на Ad Personam. Отличителните черти на колата са дизайнът на каросерията и на интериора.

Суперколата е боядисана в цвят Grigio Hati Grey, който е допълнен от зелени акценти Verde Scandal и ярко зелени спирачни апарати Verde Chiaro. Капакът е украсен с черни ивици Nero Noctis, а върху крилото има трикольор в цветовете на италианското национално знаме. Някои от елементите на каросерията са изработени от небоядисани въглеродни влакна, а алуминиевите джанти са завършени в гланцово черно Altanero.


Lamborghini Revuelto


В салона има черни спортни седалки в цвят Nero Ade с шевове и кантове Verde Scandal, в същия цвят като логата на Lamborghini, които са бродирани на облегалките за глава. Панелите на преградата са украсени с изображение на картата на пистата „Имола“, надпис „Lamborghini Arena 2024“ в бяло Bianco Leda и зони за заминаване в зелено Verde Scandal. Ексклузивни са и декоративните елементи от въглеродни влакна с логото „Lamborghini Arena 2024“ и „Ad Personam“ по краищата на арматурното табло.

Технически суперколата не се е променила, запазвайки 6,5-литровия атмосферен V12 от Lamborghini Aventador с три електрически мотора, които заедно произвеждат 1015 конски сили. Скоростната кутия е двувалова 8-степенна роботизирана с два мокри съединителя. Задвижване е на всички колела, като предните колела се задвижват от електромотори.


Още снимки на специалното Revuelto - вижте в галерията:


0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Автомобила е чудесен но за мен е по скоро бял отколкото ,,в цвят Grigio Hati Grey" а и не виждам нито ,,крилото с трикольор", нито ,,зони за заминаване"!