IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini подготвя още един „прощален“ Huracan

Версията STJ ще бъде последната с V10 двигател

Lamborghini Huracán ще получи още един вариант, преди да бъде спрян от производство. Според информация на CarBuzz.com, италианската компания е запазила търговската марка „Huracan STJ“ за Европа, както и съответното лого за нея.


Lamborghini Huracan


През май 2023 г. Lamborghini обяви, че Huracan е разпродаден, като оставащата производствена серия трябва да бъде завършена през 2024 г. Това означава, че STJ ще излезе в малък тираж, като най-вероятно той вече е разпродаден напълно.

Новият вариант вероятно ще бъде предназначен за използване само на писта и ще бъде изграден на базата на хардкорния Huracán STO. Дизайнът на логото на STJ в патента е подобен на SVJ, използвано за най-фокусирания върху пистата вариант на Aventador.

Huracan STJ би трябвало да се настани между STO и състезателното GT3, предлагайки производителност само на писта в по-комфортен пакет и пълно оборудване. STO разполага с атмосферен V10 с мощност 630 конски сили, който може да ускори суперколата от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Предполага се, че STJ ще получи същата задвижваща система.

Версията STJ ще бъде последната по рода си. Lamborghini пусна Huracan преди десетилетие, като италианската марка подготвя негов заместник, който ще себютира през тази година. Новата суперкола ще получи по-малък двигател - най-вероятно V8, който ще има двойно турбо и plug-in хибридна технология.

0 от 500