IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

smart показа най-големия си автомобил

Електрическият #5 получава офроуд дизайн и голяма батерия

Марката smart, която е собственост на китайския Geely и германския Daimler представи концепция на третия си модел - SUV с почти средни размери и голяма батерия, който ще дебютира пред публика на автосалона в Пекин (Китай). Това, което отличава бъдещия #5 от досегашните #1 и #3 е неговият формат на истинско офроуд превозно средство.


Smart #5


Засега #5 е само концепция, като окончателната версия ще дебютира през втората половина на годината, превръщайки се в най-големия модел на германския производител. Благодарение на по-големите размери, новият SUV ще бъде оборудван с батерия от поне 100 kWh с 800 волтова архитектура, която ще му позволи да измине повече от 550 км с едно зареждане.

Засега от smart не съобщават точните размери на електромобила, но той със сигурност ще има по-дълго междуосие от #3 (именно за да побере батерията), а също така и за да осигури повечето място на пътниците на задния ред седалки.


Smart #5


Следващият smart ще има нова информационно-развлекателна система с изкуствен интелект, съставена от два екрана много близо един до друг (един в центъра и друг за пътника отпред) с OLED технология и захранван от високопроизводителен чип AMD V2000, комбиниран с много по-големи цифрови инструменти, отколкото при #1 и #3.

Друга важна новост са седалките, оборудвани с иновативна въздушна възглавница отвътре и тапицирани с екологично чисти материали, комбинирани с нов Х-образен стъклен покрив (който не е ясно дали ще остане на мястото си на серийния автомобил).


Още снимки на най-големия smart - вижте в галерията:


0 от 500