IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart не се отказва от миниатюрните коли

Ето как ще изглежда новата градска електричка на марката

Компанията Smart промени стратегията си и започна да произвежда кросоувъри, но не се отказва от компактните градски автомобили. Разработката на наследника на Smart Fortwo вече е в ход. Той трябва да бъде представен през 2026 година, но досега не се знаеше нищо за визията му. 


Smart #2


Първото изображение на предстоящата иновация се появи на сайта Motor.es. Според непотвърдени данни, новият Smart ще бъде преименуван на #2, така че да е в крак с новата номенклатура на имената на марката. Както знаете, първият кросоувър на Smart беше наречен #1.

В същото време концепцията на автомобила няма да се промени. Подобно на Smart Fortwo, това ще бъде миниатюрен двуместен модел за града. Дължината на Smart #2 ще се увеличи до приблизително 3.1 метра. Съдейки по рендера, новият Smart #2 ще запази характерния си еднообемен дизайн, като предната му част ще бъде направена в духа на Smart #1.

Автомобилът ще се базира на изцяло нова платформа и ще разчита на електрическо задвижване, тъй като, както е добре известно, производителят се отказа от двигателите с вътрешно горене през 2018 година.

Съобщава се, че обхватът на Smart #2 ще бъде около 300 км. Можете да заредите батерията до 80% в бърз режим за 30 минути. Електрическият автомобил Smart ще струва около 25 000 евро, а основният му конкурент се казва Fiat 500e.

 

0 от 500