IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Саудитски принц докара златната си флотилия насред Лондон

Суперколи с номера от Близкия Изток вече са честа гледка пред тузарските хотели на столицата

Явно презирайки армадата от черни таксита в Лондон, млад саудитски милиардер пристигна в британската столица с изумителна колекция от златни суперколи. Любителят на луксозните автомобили докара край Темза играчките си, сред които обвито с винил Lamborghini , Rolls-Royce и звяр от Mercedes.

 
принц, златна колекция


Турки бин Абдула, за когото се смята, че е свързан с клон на саудитското кралско семейство, похарчи хиляди, за да транспортира превозните средства до петзвездния хотел Mandarian Oriental близо до Хайд Парк. Смешна цена за изумителната колекция на стойност няколко милиона паунда.

 
принц Турки


Младият автомобилен милиардер, за когото се смят, че е около 20-годишен, пристигна в Обединеното кралство с гигантски Mercedes-AMG G63 6x6. Да, едва ли е създаден за зоната с ултраниски емисии на кмета Садик Хан.Под предния капак на този звяр има мощен туин-турбо 5,5-литров V8 двигател, способен да задвижва и шестте му 18-цолови лети джанти. Колата първоначално е била проектирана за австралийската армия, но става любима на феновете в Саудитска Арабия. Нейният мощен вътрешен въздушен компресор е идеален за пустинни условия.

Сякаш тази кола от £370 000 не е достатъчна на саудитския милиардер, който докара по улиците на Кенсингтън и златен Rolls-Royce Phantom Coupe, олицетворение на пищността. Често описван като най-луксозния автомобил в света, този Phantom е оборудван с много място за пътници и, разбира се, хладилник за шампанско. Това обаче е нещо повече от луксозен автомобил, като може да достигне максимална скорост от близо 400 км/ч  благодарение на своя 6,75-литров двигател. Въпреки че среден Rolls-Royce Phantom, един от най-тихите на света, върви към 400 000 английски паунда, не е ясно още колко се е бръкнал младият принц за златния уникат.

 
принц, златна колекция


Той също се е изръсил за Lamborghini Aventador SV, от който са произведени само 600 бройки. Едната я видяхме в ръцете на Гришо Димитров тези дни, докато качваше мадамите по Монако. Невероятната кола може да ускори до стотака за около 2,8 секунди и има мощност на двигателя от 552 kW/750 к.с. Това й позволява да достигне максимална скорост от колосалните 350 км/ч. Е, ограничениуто в Лондон е едва 20 мили в час, но явно това не тревожи собственика.

Направо по-бавна -  с максимална скорост от 333 км/ч, е четвъртата кола, която принц Турки докара за своите лондонски приключения. Това е  Bentley Flying Spur , персонализирано от Mansory. Струва £220 000 иее описан като ракетна лимузина, базирана на  Continental GT, но с четири врати и „повече блясък“. 6-литровият туин-турбо W12 двигател произвежда 635 к.с. и ускорява до стотака за 3,8 секунди. Развива до 333 км/ч. Разполага със стъклени крила, които могат да се управляват дистанционно и да мигат. Също такаа масажиращи седалки и щори на прозорците. И да, познахте, версията на принц Турки е златна.

 
суперколи Лондон


Това далеч не е първият случай, в който най-богатите хора от Близкия изток избират да донесат своите суперколи за почивка в Лондон. През последното десетилетие мултимилионери и милиардери от Саудитска Арабия редовно плащат на Qatar Airways по £20 000, за да качат на самолета своите любими автомобили.

Още през 2018 г. повече от дузина суперколи, включително Lamborghini, Ferrari, BMW и дори Bentley Mulsanne на стойност £230 000, бяха забелязани по улиците на най-оживения търговски район на Лондон. Все повече тузарски автомобили с регистрационни номера от Саудитска Арабия, Катар, Обединените арабски емирства и Кувейт са паркирани в луксозните хотели на столицата.
 

Lambo Хародс


През 2017 г. саудитски собственик на Lamborghini почервеня от яд, след като изящно боядисаното му превозно средство се повреди пред Harrods. Снимки тогава показаха многоцветния суперавтомобил, украсен с женско лице на предния капак, качен върху яркожълт влекач на пътна помощ.
 
 

0 от 500