IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini LM002, принадлежало на султана на Бруней, се нуждае от гуми за 54 000 долара

След одобрение на италианският производител всъдеходът е превърнат в странно комби (ВИДЕО)

Султанът на Бруней и семейството му похарчиха милиарди долари, за да купят повече от 7000 коли, много от които не бяха достъпни за редовни клиенти. Освен изключително рядко Bentley Turbo R комби, в колекцията има още едно комби, което е още по-атрактивно. Това е специално Lamborghini LM002, превърнато от пикап в комби, като на света има само 3 такива автомобила, но този е единственият, който е одобрен от италианския производител.


Lamborghini LM002


Дори обикновеното LM002 вече е рядка гледка, тъй като само около 300 бройки са произведени между 1986 и 1993 г. Този превърнат в комби екземпляр е част от колекция в Швеция, като преобразуването добавя 500 кг към теглото. Така то достига близо 3 тона (2993 кг), което в комбинация с V12 двигателя от Countach би трябвало да означава кошмарно висок разход на гориво.

Това LM002 от 1989 г. е в страхотна форма, тъй като има пробег от 10 000 км. Собственикът му - компанията Motikon, смята да направи някои външни подобрения и най-вероятно да го подобрения. Превръщането на всъдехода в комби е дело на външна компания, но е официално одобрено от Lamborghini.



Хасанал Болкиах - султанът на Бруней, е купил колата като нова и е навъртял едва 2000 км, преди да я продаде на бившият изпълнителен директор на BMW и Volkswagen - Бернд Пишетсридер. По-късно колата е препродадена в Швеция, където местна домакиня я използва, за да кара децата си на училище. Тя е много подходяща за това, тъй като вътре има много място - три пътнически седалки и три пейки.

Автомобилът вече е на 35 години и има остра нужда от нови гуми. Основателят и главен изпълнителен директор на Motikon - Филип Ларсон казва, че в момента преговаря за закупуване на комплект за LM002, но засега има само един наличен в света. Цената му обаче е стряскаща - 54 000 долара.

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 седмици )
    Нещо се губи в превода, пак. Такива гуми правят ли се още или не. Ако се правят - не може да са единствените в света. Ако не се правят, значи комплекта е от време оно, то ест не са карани ама не са и нови. Ако са с DOT от 90те години - това не са гуми вече отдавна.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Гуменката ( преди 3 седмици )
    Да бе , да не са за луноход хи , хи хи