IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall готви 8-цилиндров двигател за... мотоциклет

Премиерата на машината ще се състои до в края на месеца

Председателят на борда на директорите на автомобилния гигант Great Wall - Уей Джианджун, публикува в социалните мрежи аудиофайл с рева на неизвестен задвижващ агрегат. Подробности за мотора не бяха разкрити, но китайските медии са категорични, че по този начин Great Wall се опитва да привлече внимание към предстоящата премиера на своя най-нов двигател.


Great Wall мотоциклет


Според информациите, това ще бъде 8-цилиндров опоцитен двигател (боксер). По-любопитното е, че новият агрегат не е предвиден за автомобили, а за тежък мотоциклет, разработка на китайския автомобилен концерн. Неговата премиера ще се състои на автосалона в Пекин след 2 седмици.

Засега има малко информация за проекта, като снимки на прототип на мотоциклета също бяха публикувани в китайските социални мрежи. Смята се, че Great Wall е готов да пусне круизър с алуминиева рамка, приспособления в ретро стил и дигитален инструментален панел. Дизайнът донякъде напомня на Honda Gold Wing GL1800, въпреки че китайският мотоциклет е от по-„старата школа“.

Интересното е, че концернът Great Wall няма осемцилиндрови двигатели за SUV и пикапи в гамата си. Най-мощният бензинов агрегат е 3,0-литров V6 с двойно турбо. Разработването на „боксер“ специално за мотоциклет е смела стъпка. Great Wall обаче отдавна иска да си направи име в сегмента на конкурентните двуколесни автомобили, а нестандартната архитектура със сигурност ще привлече клиенти.

 

 

 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 3 седмици )
    Има много двигатели за коли и мотори, чиито цилиндри са на отдели шийки и не са нито в една линия, нито един срещу друг. В края на краищата, на V12 например няма как да му наредиш биелите на една шийка. То, може, ама вече става "радиален" двигател за самолет. Като цяло V-то идва от това, цилиндрите са във формата на буквата V, а боксера е просто частен случай на V двигател, при който ъгълът между цилиндрите е 180 градуса.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Когато двете насрещни бутала са вързани на една шийка на коляновия вал,говорим за V образен мотор!Когото двете насрещни бутала са вързани всяко на своя шийка на коляновия вал и се движат едно срещу друго, говорим за боксер!
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Абе, хем "боксер", хем V няма как да бъде, ама карай...