IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall ще предложи конкурент на Rolls-Royce Ghost

Луксозният седан с кодово име ZX излиза под нова марка

Китайският автомобилен производител Great Wall Motor работи върху луксозен автомобил, която ще се появи под нова марка в рамките на концерна. Новият модел засега носи кодовото име XX, като представлява седан с дължина от 5, 5 метра, съобщава Autohome.


Great Wall нов седан


Според информацията, седанът има висока линия на предния капак, сплескана предна броня, големи джанти с 8 спици и камери вместо огледала за обратно виждане. Публикуваното изображение също така показва, че колата няма дръжки на вратите.

Съобщава се още, че дължината на каросерията на седана XX достига 5,5 метра. Това означава, че той е малко по-къс от Rolls-Royce Ghost с дълга база и по-дълъг от китайската лимузина Hongqi H9, чиято дължина е 5,1 метра. В същото време той отстъпва на руския Aurus Senat, който е дълъг около 5,6 метра.

Други подробности за новата лимузина, както и за марката, под която ще се продава, липсват. В момента китайският автомобилен гигант продава превозни средства от пет бранда - GWM Pickup, Haval, Tank, Wey и Ora.

Концернът пусна и друга марка, наречена SAR. Тя обаче беше спряна скоро след това, като единственият модел - Mecha Dragon, ще стане част от бранда Ora.


0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Пропов ( преди 2 месеца )
    Изобщо не съм чел статията. Ама се задавих ха хахахахахаха, китайците ще си ги мерят с Ролс Ройс...хахаха, това просто звучи абсурдно, толкова колкото български политик да каже - сега почваме на чисто.... хахахаха.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    И ся тази лимузина с 1.5 бензин, и после в бричка видеото колко е мощна и бърза!
  • #2
    12 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    европейците скоро ще затворят работилничката за автомобили
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Криптовалути ( преди 2 месеца )
    Китайските автомобилни марки са като телефоните им и като криптовалутите - ТКЗС-то на всяко село бълва поне по една! Но това е докато не спре да ги бълва...