IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И китайските автомобилни компании ще започнат да напускат Русия

Увеличените такси за рециклиране водят до поскъпване на цените на моделите

По-нататъшното увеличение на таксата за рециклиране на автомобили може да провокира напускането на редица китайски автомобилни компании от руския пазар, смята Олег Мосеев, основател на проекта Automarketer.


Китайски коли


„Не могат да се променят правилата на играта на всеки няколко месеца. Никой няма да работи така у нас", казва Мосеев. Той смята, че увеличаването на таксата ще доведе до ръст на цената на автомобилите, произведени в Руската федерация.

Дали това ще доведе до поскъпване ще зависи от пазарната конюнктура, но по-вероятно е това поскъпване да се случи. До проблема се стигна, след като по-рано президентът на АвтоВАЗ Максим Соколов каза, че отстъпките за китайски автомобили са по-големи от таксата за рециклиране, така че тя трябва да бъде увеличена.

„По този начин, от една страна, ние искаме потребителят да има възможност да избира и китайците да намалят цените на колите си, но в същото време непрекъснато се опитваме да не им позволим да направят това“, казва още Мосеев.

По-рано ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров заяви, че отделът може да увеличи събирането таксите за рециклиране. От друга страна, през март тази година президентът на АвтоВАЗ обвини китайците, че конкуренцията заплашва марката Lada и предложи повишаване на таксата за рециклиране.


0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    до сега прекупвачите са декларирали на занижени покупни стойости и ще има досъбиране на мита или конфискация на автомобилите важното е че крим е наш и НАТО надо "собирать манатки"
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Албанец ( преди 3 седмици )
    Да напускат ! Китайците ще компенсират с навлизанинато на Албанският пазар.
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Китайците ще си тръгнат когато изцоцат съвсем парите на братушките.
  • #5
    28 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Вожда Путлерион Велики ще оправи работата, важното е да се обезлюди и срине исках да кажа "освободи" поредния украински град щото руснаци извън Русия нямат право да живеят извън контрола на фюрера
  • #4
    12 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Едва ли ще посмеят да напуснат този супер голям пазар между Испания и Малайзия
  • #3
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Гатю ( преди 3 седмици )
    Боли *** фара за тея нещастници.
  • #2
    26 rate up comment 7 rate down comment
    Алекс ( преди 3 седмици )
    Китайските автомобилни компании разпродадоха залежалите таралясници,които китайците не искаха да купуват и си бият камшика.
  • #1
    37 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Скоро *** ще трябва да ходят танкове и бтр-и на работа ;). И то от времето на СССР че както изглежда нищо не могат произведат сами, само вадят от складовете и боядисват.