IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan X-Trail вече има и приключенска версия

N-Trek получава защита на каросерията и водоустойчив интериор

Четвъртото поколение на кросоувъра Nissan X-Trail с индекс T33 дебютира през 2020 г. и постепенно навлезе на повечето големи пазари, включително Китай и Европа. Моделът се продава и в Австралия, където сега дебютира новата му версия N-Trek, предназначена за любителите на приключенията.


Nissan X-Trail N-Trek


Според законите на жанра Nissan X-Trail N-Trek е лишен от по-голямата част от хромирания декор по каросерията и получава нова вложка на предната броня. Фаровете за мъгла са монтирани дълбоко в масивни корпуси, радиаторната решетка и характерната V-образна рамка са покрити с лъскаво черно. Поставени са оригинални джанти 18 цола с високопрофилни гуми.

Предлагат се пет варианта за цвят на купето и опция за черен покрив. Основната характеристика на интериора на версията N-Trek е тапицерията от специална водоотблъскваща еко кожа с повишена устойчивост на износване. Пакетът включва и гумени стелки.


Nissan X-Trail N-Trek


Въпреки офроуд подобренията Nissan X-Trail N-Trek има напълно стандартно шаси. Освен това този кросоувър може да бъде закупен както със задвижване на всички колела, така и с предно предаване Задвижването също е стандартно, а Австралия е един от малкото пазари, където X-Trail не е преминал към трицилиндров турбо двигател и все още се предлага с 2,5-литров четирицилиндров атмосферен двигател (184 к.с., 244 Нм) и CVT.

Любопитно е, че това не е първият път, когато името N-Trek се използва за обозначаване на офроуд версиите на X-Trail в Австралия. Предишното поколение кросоувър имаше такава модификация - тя се появи през 2019 г., но бяха произведени само 500 бройки. Сега Nissan X-Trail N-Trek е достъпен за всички на цена, започваща от 47 000 австралийски долара (31 000 щатски долара).


Още снимки на приключенския X-Trail - вижте в галерията:


0 от 500