IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan готви два големи всъдехода

Японците връщат X-Terra в гамата си и работят над ново поколение на Patrol

Японският производител Nissan ще се възползва максимално от интереса на потребителите към SUV и съвсем скоро ще представи два нови модела от този клас. Единият от тях ще е насочен основно към Северна Америка, а вторият ще бъде глобален.


Nissan


В интервю за Autoblog вицепрезидентът на марката за Северна Америка - Понц Пандикутира, обяви, че „сревнително достъпен SUV вече е на път към пазара, като той ще използва рамна конструкция“. Това всъщност ще бъде завръщане на модела X-Terra в гамата на марката. Той беше спрян от производство през 2015 г., но сега ще бъде възроден.

Идеята за появата на подобен автомобил е на дилърите на Nissan, които отчитат успехите на всъдеходите Toyota 4Runner, Ford Bronco и Jeep Wrangler на американския пазар. Новият X-Terrra ще използва за основа пикапа Frontier, като конструкцията и задвижващите системи ще бъдат максимално опростени с цел постигане на възможно най-ниска цена.


Infiniti


Едновременно с това Nissan подготвя и нов Patrol. Първото поколение на легендарния излезе още през 1951 г., а сегашната, шеста генерация се появи през 2010 г. Оттогава всъдеходът претърпя няколко актуализации, като най-значимата беше през 2019 г. Като цяло обаче 14 години е продължителността за два средни производствени цикъла на един модел и смяната на поколенията е задължително.

Най-близкият роднина на последния Patrol е Infiniti QX80, който обаче се появи по-късно. Сега ситуацията е обратна, тъй като първо излезе SUV-моделът на луксозната марка - неговата премиера се състоя преди седмица, докато тази на версията на Nissan тепърва предстои. Тя ще бъде изградена на същата архитектура, но ще се различава напълно на външен виз.


Nissan


Сегашният Nissan Patrol, който на пазара в Северна Америка носи името Armada, е оборудван с 5,6-литров V8 атмосферен бензинов двигател, докато новото поколение, в съответствие със съвременните тенденции в автомобилната индустрия, ще получи много по-малък V6 двигател. Почти 100% той също ще заимстван от новия QX80, който е оборудван с бензинов битурбо VR35DDT V6 3.5 с мощност 456 к.с. и с 698 Нм въртящ момент.

За сравнение, гореспоменатият V8 (както на настоящия Patrol, така и на QX80 от предишното поколение) произвежда 405 к.с. и 560 Нм. Старата 7-степенната автоматична скоростна кутия трябва да бъде заменена с 9-степенна автоматична, както при новото Infiniti.

0 от 500