IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обединява сили с Tata за създаване на дигитална кола

Двете компании стартират съвместно предприятие за софтуер и IT

BMW Group и Tata Technologies - компанията за инженерни и дигитални услуги на индийската група, обявиха, че са подписали споразумение за създаване на съвместно предприятие с цел откриване на няколко нови центъра за разработка на софтуер и IT в Индия.


BMW


Новите съоръжения ще бъдат разположени в градовете Пуна, Бангалор и Ченай, като основните научноизследователски и развойни дейности за автомобилите ще се извършват в първите две места, докато третото ще се фокусира върху IT решенията на компанията.

Новото съвместно предприятие между BMW Group и Tata Group ще използва обширния опит на индийската компания в дигиталното инженерство, за да допринесе за глобалната стратегическа експанзия на германския автомобилен производител. Целта на споразумението е разработване на нови системи за автономно шофиране, нов софтуер на информационно-развлекателните системи и нови цифрови услуги.

Инженерите ще бъдат натоварени със задачата да се съсредоточат върху възможностите за софтуерно кодиране, стратегическа разработка на софтуер за внедряване на нови функции в автомобилите на бъдещето и изучаване на решения за софтуерно дефинирани превозни средства (SDV), т.е. всички онези автомобили на бъдещето, които ще имат всички електрически компоненти, управлявани от една операционна система, която може да се актуализира непрекъснато.

Новото съвместно предприятие ще наеме около 100 висококвалифицирани служители на Tata Technologies в тази първа фаза, с цел по-нататъшен растеж през следващите години.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Johnny Bravo ( преди 4 седмици )
    Шмата откакто са собственици на Range Rover, всичко е само надолу, ми не мерси.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До Грета гостенката ( преди 4 седмици )
    Гостенино, колко по-долу още можеш да паднеш? Шизофренията ти и Грета тунберг ли включва? То ако не е графомания и логорея, обикновено е психопатия и шизофрения които доказваш ежедневно. Разбрахме вече, спри да се хвалиш с тях! Отлично се справяш с всичките дисциплини и няма нужда да се доказваш чак пък толкова!
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 4 седмици )
    До#4.На моят чекист електрика митбъстъра не му действат.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Времена и нрави ( преди 4 седмици )
    Само преди десетина 20 години щеше да звучи абсурдно германските инженери от BMW да копират и да се учат от индийската Тата. Скоро оригиналните автомобили ще са индийски и китайски, а в Германия ще правят копията.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Епъл се мъчат да изнесат производството, или поне част от него, на продуктите си в Индия именно с Тата, и проблемните им стигнаха чак до статия в Ройтерс (или някъде там).
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Скоро гледах как луксозните Range Rover буквално никой не иска да ги застрахова защото ги отварят директно, няма нужда дори да ти сканират ключа, явно ще да е от софтуера на собственика им Тата от Индия!
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Китайски BMW-та с индийски софтуер на германски цени. Тези съвсем изплискаха легена. Който е работил някога с индийци знае колко "качествен" софтуер пишат, а китайските BMW-та и в момента не излизат от сервизите ...