IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari спря най-евтиния си модел

Roma отпада от гамата, а причината не е в правилата за безопасност

Преди 4,5 години Ferrari изненада своите клиенти, като представи един от най-„базовите" си модели, който беше и най-евтиният в гамата на марката. При купето Roma дебютира и новия дизайнерски стил на италианския производител, който характеризира следващите автомобили на бранда, в това число и Purosangue.


Ferrari Roma


За съжаление, Roma отпада от гамата на Ferrari и няма да се произвежда повече. А причината не е в новите европейски стандарти за кибербезопасност, заради които Audi трябваше да спре R8, а Porsche няма да предлага 718 и Macan в Европа.

Решението за спирането на Roma се дължи на факта, че жизнения цикъл на моделите на Ferrari е само 4 години, а на 7, както е при повечето производители. Roma навърши тази възраст още през ноември, но компанията удължи търговския живот на модела с няколко месеца, за да може да произведе поръчаните бройки и да продаде тези, които са на разположение на дилърите.


Ferrari Roma


Стандартното Roma си тръгва, но оставя впечатляващ заместник - версията Spider, която е с платнен прибиращ се покрив. Тя разчита на същата задвижваща система с V8 двигател, но разликата в цените е доста сериозна. Напускащият пазара модел струва 255 000 евро, докато клиентите на Spider трябва да платят повече - 270 000 евро.


0 от 500