IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce Cullinan получи най-екстравагантния си тунинг

Позлатяването на луксозния SUV е дело на специалистите от Mansory

Кросоувърът Rolls-Royce Cullinan получи нова ултра-луксозна версия. Автомобилът, който виждате на снимките е създаден е от специалистите на тунинг-ателието Mansory, известно с екстравагантните си автомобили.


Rolls-Royce Cullinan by Mansory


Проектът е наречен Linea D'Oro ("златна линия") и още от пръв поглед към новия Rolls-Royce Cullinan Mansory се вижда ясно откъде идва името му. Каросерията на кросоувъра получава златна декорация. Радиаторната решетка, дръжките на вратите, лайсните и кованите 24-цолови джанти са украсени с чисто злато.

Наред с това са монтирани карбонов аеродинамичен бодикит, преден капак и заден спойлер с интересна шарка. Златото се появява и в интериора на Rolls-Royce Cullinan - почти всички метални детайли са украсени с него.


Rolls-Royce Cullinan by Mansory


Освен това в салона са използвани естествена кожа и карбон. Осветлението на тавана и корите на вратите имитира звездното небе. Отзад са монтирани още по-удобни отделни седалки с електрическо задвижване, вентилация и масаж.

Тунингът на Rolls-Royce Cullinan не е само оптичен, а засяга и двигателя. Мощността на 6.75-литровия V12 битурбо мотор е увеличена до 610 конски сили, а максималният въртящ момент - до 950 Нм.


Rolls-Royce Cullinan by Mansory

Rolls-Royce Cullinan by Mansory


Според специалистите от Mansory въпреки увеличената мощност, средният разход на гориво е намален и не надхвърля 10 литра на 100 км. Цената на Rolls-Royce Cullinan Mansory не е известна, но определено е над милион долара.

0 от 500