IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е най-екстремният Land Rover Defender

Всъдеходът има 1115 конски сили под капака и струва 1.5 млн долара

В САЩ бе създаден супермощен всъдеход, наречен SV Rover. Екстремният модел е направен на базата на Land Rover Defender и ще се произвежда в малки серии. Цената му обаче няма да е никак малка. Уникалното всъдеходно возило ще се продава за сумата от 1.5 милиона долара.


SV Rover


Информацията е от уебсайта на компанията производител Scarbo Vintage. Именно това ателие за доработки извършва този "луд" тунинг на Land Rover Defender. След преработката на един класически Defender, от конвенционалните му възли и агрегати остава малко - издават го само вратите.

SV Rover получава напълно ново шаси, а повечето от панелите на каросерията му са изработени от въглеродни влакна. Пътният просвет е значително увеличен, а арките на колелата са разширени, за да могат да поемат огромните 40-цолови офроуд гуми. На колата се появява и диодна оптика.


SV Rover

SV Rover


Интериорът на най-екстремната версия на Land Rover Defender се характеризира със семпъл стил, но в декорацията му са използвани само висококачествени материали - карбон и алкантара. В салона са инсталирани спортни седалки Sparco, а на предния панел се появява виртуален инструментален уред и 12.8-инчов сензорен екран.

Оборудването включва също климатроник и електрически стъкла. Всъдеходът SV Rover се предлага в две версии. Бензиновата версия разполага с V8 двигател с турбокомпресор и е с мощност от... 1115 конски сили. Вторият вариант е електрически, като разполага с силов тракт със системна мощност от 1020 конски сили и батерия с капацитет 75 kWh.


SV Rover

SV Rover


И в двете модификации е осигурено задвижване на всички колела с редуктор и блокировки на диференциала. Монтирано е напълно ново окачване с променлив клиренс и работен ход от 762 мм. Предвид огромната мощност, на всъдехода са монтирани карбоново-керамични спирачки с диаметър 400 мм, които забавят SV Rover изключително бързо.

0 от 500