fallback

Открадната Tesla остана без ток при полицейско преследване

Вместо да гонят престъпника, служителите на реда изчакаха батерията да умре напълно (ВИДЕО)

Кражбата на електрическо превозно средство, особено Tesla, не е добра идея, защото колите на американския производител имат допълнителна защита, а също така лесно могат да бъдат проследени с помощта на приложение за смартфон. Крадците са изложени и на друг риск - батерията на електромобила да се изтощи, докато бягат.

Точно за такъв инцидент съобщава телевизионният канал FOX 11, като в случая откраднатата Tesla Model S принадлежи на служителката на медията Сюзан Хисаруна. Тя е била на концерн в Западен Холивуд, когато установила, че колата е открадната. В този момент полицията в Лос Анджелис вече е знаела за случилото се, тъй като малко преди това неин патрул се е опитала да спре електромобила заради безразсъдно поведение на нейния шофьор.

През приложението на Tesla собственичката установила, че колата има пробег за още 20 километра и затова служителите на реда преценили, че е по-добре да изчакат, докато батерията се изчерпи напълно. Те следвали откраднатия Model S и се намесили, след като той останал без ток.

Крадецът първоначално успял да избяга, но по-късно е бил арестуван. Колата на журналистката обаче е задържана като част от друго разследване, тъй като в салона е открита окървавена брадва, с която по-рано е било извършено нападение. При него жертвата е пострадала, но без опасност за живота.

fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Може и дизелов агрегат.
  • #6
    Къпан пор ( преди 1 месец )
    Да си е носил резервна батерия.
  • #5
    raiders ( преди 1 месец )
    Тоя неграмотен крадец дали е знаел какво краде и как я е подкарал? Нали не могат да се крадат?
  • #4
    Гост ( преди 1 месец )
    Тоя е луд,да краде тоя баклюк.
  • #3
    До 2 ( преди 1 месец )
    А защо мислиш че е при бензиновите ще е различно? Особено при новите правила компютъра да ти ограничава автоматично максималната скорост спрямо разрешената?
  • #2
    анонимен ( преди 1 месец )
    Скоро и 20 км няма да чакат куките - директно по комп.-а в патрулката нареждат на МПС-то да "pull over" и готово. А още малко по-нататък ти нареждат на чипчето в тиквето да не си помисляш да правиш зулуми и ти даже не стигаш ни до брадвата, ни до Тьислъта. Ще бъде всемирна "радост", "свобода" и "демокрация"... :-( Карайте още малко бензинките, не цъкайте на "лопатите" и плащайте в брой, че новият ред е "зад ъгъла"...
  • #1
    анонимен ( преди 1 месец )
    на концерН ли е била
fallback
Последни