fallback

Автомобилната инвестиция на Бекъм закъса сериозно

Компанията Lunaz Design спря работа заради отлагането на срока за преминаване към изцяло електрически коли

Едно от най-големите имена в историята на английския футбол Дейвид Бекъм притежава от 2021 г. 10% от добре известната компания за реставрация и преобразуване на автомобили Lunaz Design. Сега британската фирма обяви офи;иално, че за момента е спряла дейността си.

 

Причината е, че Lunaz възнамерява да продължи преструктурирането.. Базираната в Силвърстоун компания взе решението, след като новото правителство  обяви, че отлага забраната на двигателите с вътрешно горене до 2035 г.

Преди това с Борис Джонсън като лидер на страната срокът беше поставен до 2030 г.  Петгодишното отлагане принуждава компании, които са изцяло ангажирани с електричеството, да се реорганизират или преструктурират. Една от тях е Lunaz. Промените засегнаха и мегазвездата на английския футбол Дейвид Бекъм, който през 2021 година беше убеден да инвестира в бизнес модела на компанията. Дали той ще продължи като акционер, след като дейността е прекратена, засега остава неизвестно.

 

От компанията бяха лаконични: „Lunaz Group е в процес на трансформация, за да адаптира компанията и нейните дейности към съответните промени на пазара. Това е резултат от забавянето на законодателното изискване автопарковете да преминат към превозни средства с нулеви емисии. Всяка част от компанията прекрати дейността си като част от повторното стартиране под нова структура, за да отговори на настоящето и бъдещото търсене на пътнически и търговски превозни средства. Скоро ще направим съобщение за дългосрочното бъдеще на нашия бизнес“.

Приземяването е доста тежко за Lunaz , който след фалита на своя партньор LAT сега е принуден да започне от нулата.    

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 1 месец )
    Е, сега, Митето Бустеров ще отиде да им обясни, че всъщност вече им е почти по-евтино да ползват батерии вместо ДВГта, така че какви са тия лигавщини, че им трябва закон за изрична забрана на конглокентите им?
  • #1
    анонимен ( преди 1 месец )
    На калпавата ракета, космоса и крив...
fallback
Последни