fallback

Това M240i е най-бързото BMW на планетата

Купето, задвижвано от двигател с 1500 к.с., изминава 1/4-миля за 7,9 секунди (ВИДЕО)

Редовият шестак B58 на BMW се е доказал като като много здрав двигател, способен да се справи с голямо усилване, което улеснява собствениците на автомобили с него да извличат голяма мощност и скорост на пистата.

Затова и не е изненада, че 3,0-литровият мотор се появява под капата на машини, участващи в драг-състезания. Една от тях е това BMW 2-Series Coupe, при което B58 е напомпан до цели 1500 к.с. А това го превръща в наследник на легендарния Toyota 2JZ.

Отвън това купе M240i xDrive изглежда почти като стандартния модел и едва ли някой може да предположи, че то крие силно модифицирана версия на своя оригинален шестцилиндров B58, оборудван с нови разпределителни валове, глави, горивна система и 74-милиметров прецизен турбокомпресор.

Системата за задвижване на четирите колела е запазена, като тя е свързана с подобрена версия на фабричната осемстепенна автоматична скоростна кутия на автомобила, създадена от Pure Drivetrain Solutions. Има подсилени оси и карбонов задвижващ вал, за да се справи с допълнителното усукване, но удивителното е, че задният диференциал не е модифициран.

Най-хубавото е, че стандартното ECU също запазено и модифицирано, за да приеме всички промени в задвижването. Това означава, че тази 2-Series все още има повечето от оригиналните си характеристики, включително климатроник, система за информация и развлечения, круиз-контрол и др. По-голямата част от интериора също все още е там.

Според собственика колата тежи около 1600 килограма с него на шофьорското място. Това е една от причините, поради които купето успява да постигне време от 7,9 секунди на 1/4-миля при развиване на скорост 281 км/ч. Това го прави най-бързото BMW на планетата на тази дистанция. А с още няколко модификации то може да бъде и още по-бързо.

fallback
  • #17
    До 13 ( преди 1 месец )
    Колега, те дори не превеждат. Те залагат оригинала на статията в гугъл преводач и квото излезе. Пародия на журналистика. Срам и позор! Не ви ли е срам , драскачи???
  • #16
    анонимен ( преди 1 месец )
    Само не разбрах кое е останало от бмв
  • #15
    анонимен ( преди 1 месец )
    Един такъв с дърто БМВ с десен волан дрифтеше в квартала, без малко да го изтупам на една пресечка, аман от ***!
  • #14
    RoskoRezachk0v ( преди 1 месец )
    Второто е 1800кс с s85b50 От е60 м5
  • #13
    RoskoRezachk0v ( преди 1 месец )
    Най-бързото БМВ е от Южна Африка s38b40+ (от е34 м5) 2000кс и прави 6 секунди
  • #12
    recar0 ( преди 1 месец )
    Precision turbo - марка турбокомпресори, не "прецизно турбо"."Най-хубавото е, че стандартното ECU" - кое му е най-хубавото!? Вероятно е звучало в оригиналната статия - "The best feature..." или нещо подобно. Може да е най-интересното, не е "най-хубавото".Интересувайте се, не превежеайте като папагали, смешно е.
  • #11
    Гош ( преди 1 месец )
    Браво! Имат пари, угаждат си!
  • #10
    анонимен ( преди 1 месец )
    Н еразбиарм, що хейтвате толкова колицата?
  • #9
    анонимен ( преди 1 месец )
    Еей, големите разбирачи в коментарите все имате да кажете нещо....
  • #8
    112 ( преди 1 месец )
    А след колко пускания следва основен ремонт ...
fallback
Последни