IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда (отвън и отвътре) новото Audi Q7

Новото поколение на кросоувъра ще дебютира в края на годината

Следващото поколение Q7 е едно от последните Audi-та с двигател с вътрешно горене. Официалната премиера на модела се очаква в края на тази година или в началото на 2025-а. Междувременно Carscoops публикува свои собствени скици на кросоувъра, базирани на шпионски снимки, които преди това се появиха онлайн.


Audi Q7


По-рано се предполагаше, че компанията подготвя нов триредов кросоувър Q9. Но, според източници на изданието, следващото Audi Q7, подобно на размерите на своя предшественик, е в процес на разработка. В същото време екстериорът е преработен в полза на „освежаващо чиста естетика". „Неудобните" пропорции на предишния автомобил ще изчезнат.

Новият Q7 прилича повече на предстоящия Q3. По-специално, подобна решетка Singleframe и двустепенни матрични LED фарове. „Бумерангите“ на задните OLED светлини са свързани с непрекъсната светлинна лента. Дръжките на вратите са разположени наравно с каросерийните панели. Наточената версия на SQ7 ще получи по-ниско тегло на каросерията, огромни колела и четири дюзи на изпускателната система.

Салонът ще бъде по-просторен, както и багажното отделение. Очаква се интериорът на следващият Q7 да включва 11.9-инчов цифров инструментален панел и 14.5-инчова информационно-развлекателна система, захранвана от Android Automotive. Преди това такъв комплект беше получен от Q6 e-tron.


Audi Q7


Пътниците отзад ще имат на разположение 10.9-инчов екран. На кросоувъра също така се обещава прожекционен дисплей с добавена реалност, асистент за виртуална реалност (VR) и първокласна аудио система Bang&Olufsen с 22 високоговорителя.

Новото Audi Q7 ще се предлага с няколко варианта на шестцилиндрови бензинови и дизелови двигатели, работещи по схемата "мек хибрид". Показателите за ефективност се пазят в тайна. Plug-in хибридната версия ще изминава повече от 100 км по WLTP на електрическа тяга. Очаква се също високопроизводителна версия на SQ7 с въздушно окачване и собствената система за задвижване на четирите колела Quattro.

По-подробната информация за кросоувъра от следващото поколение ще трябва да изчака поне до края на годината. Продажбите на новото Audi Q7 ще започнат през 2025-а, като модел за 2026 година. На пазара новото Q7 ще трябва да се конкурира с BMW X5, Mercedes-Benz GLE, Cadillac XT6 и Range Rover Sport.

0 от 500