IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я първата нигерийска суперкола

Bennie Sternum има каросерия от фибростъкло и 4,2-литров V8 двигател

Нигерийската компания Bennie Technologies, собственост на 29-годишния Джери Мало, представи първия си сериозен проект - суперколата Bennie Sternum с каросерия от фибростъкло и 4,2-литров V8 двигател.


Bennie Sternum


Младият Джери Мало, подобно на основателя на Lamborghini - Феручо Ламборгини, започва с производството на трактори. Неслучайно логото на марката Bennie наподобява емблемата на Lamborghini. Неговата компания Bennie Agro все още предоставя на местните фермери различни селскостопански машини, но голяма мечта на нигериеца е да направи своя суперкола.

През 2019 г. Мало, който е инженер по образования, заедно с екип от съмишленици създава първия си автомобил (червената кола на снимките). По-късно „нигерийският Мате Римац“ подобрява модела и на 23 март представи нов продукт - суперколата Bennie Sternum.


Bennie Sternum


Засега са известни малко технически подробности за автомобила. Неговата каросерия се състои от панели, окачени на тръбна рамка. За производството на панели е избрано фибростъкло, тъй като това е евтин и издръжлив материал. Спортната кола се задвижва от 4,2-литров V8 двигател.

Специално внимание е обърнато на окачването и кормилното управление. В Нигерия няма много асфалтови шосета, но спортната кола може да се кара и по черни пътища. Пътният просвет е регулируем в широк диапазон - от 76 до 305 мм. Bennie Sternum също има различни размери на колелата - 17-цолови отпред и 19-цолови отзад.

А за да разсее съмненията на скептиците, компанията публикува видео в Twitter, доказващо, че представената кола не е просто макет, а напълно работеща спортен автомобил.


Още снимки на проекта за нигерийска суперкола - вижте в галерията:


0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Тончо Мончо ( преди 1 месец )
    Изглежда ми леко недовършена тази кола ако трябва да съм честен, сякаш й липсват финалните щрихи, иначе евала за постигнатото на 29 години. Все пак за да бъде наистина нещо нереално брутално трябва да имаш доста стаж в този бранш, така че поздравления ! :